Çocuk özlemi, yüz güldüren e-ticaret projesine dönüştü

Kadınlar röportaj
Kadın Girişimci Alışveriş Özel Sektör İsviçre Sosyal Sorumluluk 

-Çocuklara hediye götürülürken detaylar
-çocukların mutluluklarından detay görüntü

( İZMİR -ÖZEL)- İzmirli iki kadın girişimciden yüz güldüren e-ticaret projesi- E-ticaret sektörüne kadın eli değince ortaya iyilik hareketi çıktı- İzmirli kadınlardan ‘çocuk’ eksenli e-ticaret projesi- E-ticaret sektörüyle çocukların hayatına dokundular İZMİR

- İzmirli iki kadın girişimci, e-ticaret sektöründe yaptıkları yatırımla, aynı zamanda ilgi çekici bir sosyal sorumluluk faaliyetine imza attı. Kurdukları siteden alışveriş yapanların aynı zamanda ihtiyaç sahibi çocuklara el uzatmasını sağlayan Fehime Bozkurt ve Şölen Balabanuluğ’un bu hareketi daha ilk günlerden karşılık buldu. Yıllardır çocuk özlemi çeken Fehime Bozkurt ve ortağı Şölen Balabanuluğ’un kurduğu sisteme göre, siteden alınan her bir ürünün emsali, çocukların yüzünü güldüren bir hediyeye dönüşüyor. Fehime Bozkurt ve Şölen Balabanuluğ, pazarlama ve perakende sektörlerinde uzun yıllar yöneticilik yaptı. Çocuk sahibi olamayan Fehime Bozkurt çocukların da yüzünü güldürebilecek bir ticari hayata adım atmak isteyince, artık İsviçre’de yaşayan yakın arkadaşı Şölen Balabanuluğ ile ortak olmaya karar verdi. E- ticaret sektöründe varlık göstermek isteyen ikili, fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdikten sonra, 7’den 70’e herkesin istediği giyim eşyasını bulabileceği, profesyonel markaların ürünlerine ulaşılabilecek güvenli bir alışveriş sitesi kurdu. Siteyi benzerlerinden ayıran en önemli özelliği ise aynı zamanda her alışverişte sosyal sorumluluk faaliyetine imza atılan projeleri oldu. Projeye göre, siteden alışveriş yapan herkes, aldığı ürünün bir benzerini ihtiyaç sahibi bir çocuk için satın almış oluyor. E- ticaret modelinin içerisine entegre edilen bu ilginç fikir sayesinde, çocuklar da kendi ihtiyaçlarını temin etmiş oluyor. Alışveriş gerçekleştikten sonra biriken hediyeler, daha sonra çocuklara toplu olarak dağıtılıyor. Bu süreç ise profesyonel bir şekilde takip ediliyor ve müşterinin bu harekete yaptığı katkı belgelenip tarafına ulaştırılıyor. ‘Çocuk gülerse dünya güler’ düşüncesiyle yola çıkan iki başarılı kadın girişimci, sitenin ismini de konsepte uygun olarak ikimizealdim.com olarak belirledi. Bağışçılara bilgi veriliyor Heyecanla bekledikleri projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını anlatan Şölen Balabanuluğ; sitede erkek, çocuk, kadın ve bebek giyimiyle ilgili olarak geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını söyledi.

Amaçlarının sadece ticaret olmadığını ve duygusal yapıda olan iki arkadaş olarak çocukların hayatına dokunmayı da kendilerine görev saydıklarını kaydeden Balabanuluğ, çocukların ilk hediyelerini kendi elleriyle ulaştırdıklarını ifade etti.
İzmir’in Bergama ilçesindeki küçük bir dağ köyünde çocuklara hediyelerinin verildiğini belirten Balabanuluğ, “Onlar hediyelerle daha da mutlu oldular. Gözlerimiz doldu. Bağışçılarına da bilgi gönderdik. Yaptığımız yardımın görüntüsünü izleme imkanı buldular” dedi.
“Bu girişim bizi manen de mutlu etti” Kadın eli değdiği için işin içine sosyal sorumluluğun da girdiğini dile getiren Balabanuluğ, “İki çocuğumla özel sektörde çalışmam artık zordu. Bu alanda kadınların önüne çıkan engeller de malum. Biz de kendi yürütebileceğimiz iş arayışına girdiğimizde böyle bir girişimin uygun olacağını düşündük. Bu bizi manen de mutlu etti” ifadelerini kullandı. Çocuğu olmayınca çocukların yüzünü güldürmek istedi Fehime Bozkurt da 15 yıl boyunca perakende sektöründe çalıştığını belirtti.
Kendi çocuğu olmadığını ancak çocuklara karşı büyük bir sevgi beslediğini anlatan Bozkurt, “Bu yüzden onları işin içine dahil edeceğimiz bir proje istedik. ‘Çocuklar için ne yapabilirim?’ dedim. Şölen’le de daha sonra bu karara vardık” diye konuştu.
Bozkurt, yaptıkları girişimin daha önce şahit olmadıkları birçok gerçeği de öğrettiğini açıkladı.
Yaşam tarzları arasındaki farkın uçurum sayılacak derecede olduğunu deneyimlediklerini aktaran Bozkurt, şunları söyledi: “Bu bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösterdi. Kendi elimizdekilerin farkına varmamızı sağladı. O insanların ne derece saf ve temiz duygulara sahip olduğunu gösterdi. Tabii bütün bunlar, bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da kanıtı oldu. Onlar da aldıkları bu hediyeler karşısında bizlere bir şeyler sunma ihtiyacı hissetti. Bu ticari girişim sayesinde, daha çok çocuğun hayatına dokunulacağına inanıyorum." Kadın girişimciler, çocuklara yolladıkları hediyelerin bütçelerini kendi karlarından düşüyor.
22 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı