Çiğli'de fabrika yangını kontrol altına alnıdı (4) - İZMİR

- Çiğli'de fabrika yangını - Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada çıkan yangın - Yangından detaylarGÜNCELLEME - İzmir 'de fabrika yangını - Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındıYANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI VE AÇIKLAMALAR EKLENDİİZMİR (AA) - İzmir 'de fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.Alınan bilgiye göre, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kuru yemiş fabrikasında çıkan yangın üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Fabrika çalışanları tahliye edilirken yangın ekiplerin müdahalesi sonrası kontrol altına alındı.Fabrikada soğutma çalışmaları devam ediyor.Yangın sırasında fabrikadan yayılan duman şehrin birçok noktasından görüldü.
Öte yandan yangının lokum imalat bölümünde kaynayan kazanlardaki yüksek ısının bu bölgede bulunan naylon poşetleri tutuşturması sonucu çıktığı iddia edildi.Fabrika sahibi Talat Muşkara, fabrikanın uzun süredir kirada olduğunu ve kiracısının iyi ve dürüst bir insan olduğunu söyledi.

Yangının imalattan çıktığını duyduğunu aktaran Kuşkara, "Hiç insan kaybı yok. Mala geldi, biraz daha çalışıp yenisini yapmamız gerekecek." dedi.
Muşkara, tahmini olarak 2,5 - 5 milyon lira zararın olduğunu sözlerine ekledi.Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da yangında herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmadığını belirterek, "Çöken bir bölüm varmış. İtfaiye erleri oraya müdahale etmeye çalışıyor. Bir yandan da soğutma çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.
Fabrika çalışanlarından Muhammed Rıdvan da molada oldukları için dışarıda olduklarını belirterek, "Herkes moldaydı. Yaralı veya zehirlenen olmadı." dedi.

Fabrika Yangını Fabrika Sağlık Ekibi Yüksek Isı Naylon Poşet 

21 Ocak 2019 Pazartesi günü yayınlandı