Çanakkale’de 99 kaçak göçmen yakalandı

ARŞİV
Kaçak Göçmen Kaçak Akalan Nani Akkale 

-kaçak göçmenlerden genel ve detay görüntüler

( ÇANAKKALE ) ÇANAKKALE

- Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçiş yapmak isteyen 99 kaçak göçmen yakalandı. Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Ayvacık Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler Ayvacık’ın Bademli Köyü Acıdere mevkii sahiline operasyon düzenledi.
Bölgeye düzenlenen operasyonda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu 42 kaçağı yakaladı. Yakalanan kaçak göçmenler minibüsler vasıtasıyla Ayvacık Jandarma Komutanlığı’na getirildi.
Öte yandan, Edremit Körfezinde devriye görevi yapmakta olan Sahil Güvenlik Ekipleri saat 08.00 sıralarında Küçükkuyu Mıhlı Mevkii 2 mil açıklarında bir grubun lastik bot ile Midilli istikametine doğru gittiğini tespit etti. 'TCSG 8' Bot komutanlığınca yapılan operasyonda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 57 kişi yakalandı. Küçükkuyu’da ki Sahil Güvenlik Karakoluna getirilen kaçak göçmenler ıslak olduğu için kendilerine eşofman, ayakkabı ve çorap gibi giyecekle birlikte yiyecek verildi.
Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. (UYC
10 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı