Buz tutan Çıldır Gölü üzerinde mangal keyfi

-Yüzeyi cam gibi olan Çıldır gölü
Hava Sıcaklığı Gökyüzü Kaygan Zemin Mangal Keyfi Ziyaretçiler 

--Göl üzerinde yakılan mangal
--Sucukların mangala konulması
--RÖP.
-DETAYLAR

( ARDAHAN ) - ARDAHAN

- Ardahan'da hava sıcaklığının eksi 16 derecelere kadar düşmesi nedeniyle Çıldır Gölü'nün yüzeyi buz tuttu. Cam gibi bir buz tabakasıyla kaplanan gölde kartpostallık görüntüler oluşurken bazı vatandaşlar ise göl üzerinde mangal keyfi yaptı. Doğu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü olan Ardahan ve Kars sınırları içindeki Çıldır Gölü’nün buz tutması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 16 dereceye kadar düştüğü Çıldır Gölü’nün yüzeyi 10 santim buzla kaplandı. Üzeri cam gibi olan gölün kaygan zemini ziyaretçilerine hem zorlu hem de keyifli anlar yaşattı. Masmavi gökyüzü, karlı dağlar ve gökyüzünün mavimsi rengini yansıtan buzlu göl tadına doyulmayan manzaralar oluşturdu. Gölün donmasına sevinen balıkçılar göl üzerinde mangal yaparak kutladı. Göl kıyısında balıkçılık yapan Atalay Uzunkaya, Cam gibi olan Çıldır gölü etrafını çevreleyen karla kaplı dağların güzelliğiyle birleşince ortaya doyumsuz anlar yaşatıyor diyerek , ’’Akşam da olsa göl üzerinde yaptığınız her şey çok güzel oluyor. Biz de bugün dedik ki madem buz bu kara güzel tutmuş, onun güzelliğiyle beraber bir mangal yapalım. Dostlarla birlikte cam gibi buz üstünde mangalın keyfini çıkartıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Canılgın Uzunkaya ise, ''Çıldır Gölü üzerinde şu an ekmek arası mangal yapıyoruz. Göl tamamen buz tuttu. Hava soğuk ama mangal içimizi ısıtıyor. Kar yağmayınca gölün üzeri tamamen cam gibi ve bir pist alanı gibi ve görüntüde çok güzel’’ dedi.
(OY-ÖB)
Mangal Keyfi Hakkında
Türk halkının en büyük tutkusu olan mangal keyfini eğlenceli hale getiren ünlü şef Gürkan Topçu, her hafta mangalın başında ünlü sanatçıları ağırlıyor. Gürkan Şef, konuklarıyla hem birbirinden leziz yemekler yapıyor; hem de sohbetiyle ünlülerin bilinmeyenlerini ortaya çıkarıyor. Lezzete davetiye çıkaran program "Gürkan Şef ile Mangal Keyfi" her pazar 13:00'te Beyaz TV'de......
devamı
30 Aralık 2020 Çarşamba günü yayınlandı