Bu Türk bayrağında 36 bin 647 şehidin ismi var

Şehit isimleri ile oluşturulan Türk bayrağı
Şehit Öğretmenler Öğretmen Akkale Öğrenciler 

-Türk bayrağı genel görüntü ve bayrakta yazılı isimler
-Okul müdürü ve bayrağı yapan öğretmenler bayrağın önünde
-Okul müdürü ve bayrağı yapan Fatih Contarlı isimli öğretmen ile röportaj

( OSMANİYE -ÖZEL)- Osmaniye'de 6 aylık bir çalışma sonucu, çoğunluğu Çanakkale şehitlerinden oluşan 36 bin 647 şehidin ismi yazılarak Türk bayrağı oluşturuldu OSMANİYE

- Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Osman Gazi Anadolu Lisesinde bir grup öğretmen ve öğrenci 6 aylık bir çalışma ile 2 metreye 2 metre 60 santim boyutlarındaki tuvale 36 bin 647 şehidin ismini yazarak Türk bayrağı oluşturdular. Okulun görsel sanatlar öğretmenleri Fatih Contarlı ve Mesude Işıklı'nın başlattığı çalışmayla önce 2 metreye 2 metre 60 santim boyutlarındaki tuvale Türk bayrağının resmi çizildi. Resmin üzerine ise okul öğrencilerininde katkısı ile çoğunluğu Çanakkale şehitlerinden oluşan 36 bin 647 şehidin ismi yazıldı. 6 ayda yapılan çalışma neticesinde şehitlerin ismiyle dalgalanan bir bayrak görüntüsü oluşturuldu. Osman Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Onat şehit isimleri ile yapılan bu bayrağı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sergilenmek üzere hediye etmek istediklerini belirterek, "Öğretmen ve öğrencilerimiz ile beraber bir Türk bayrağı hazırlamaya başladık. Şehitlerimizin adları bayrakta dalgalanmaları meydana getirecek şekilde güzel puntolarla yazılarak bayrağı oluşturduk. Bu bayrağımızı sergilemek özellikle meclisimize göndermek istiyoruz. Emeği geçen öğretmen ,öğrenci ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Bayrak fikrini ortaya atan okulun görsel sanatlar öğretmeni Fatih Contarlı ise "Şehit kanıyla sulanmış bu topraklara bir şeyler emanet etmemiz gerekiyordu bizimde. 2 metreye 2 metre 60 santim boyutunda bir Türk bayrağı yaptık. Bayrağımızın altını önce hafif bir kırmızı renkle boyadıktan sonra üzerine 36 bin 647 şehidimizin ismini yazdık. Şehit isimleri çoğunlukla Çanakkale şehitlerinden oluşuyor. 6 aylık bir çalışma ile bayrağımızı bitirdik" şeklinde konuştu.

30 Ağustos 2019 Cuma günü yayınlandı