Bozdağ: 'FETÖ elebaşı ABD’nin koruması altında tutuluyor'

Bozdağ'ın kongreden görüntüsü
Uttu Terör Örgütü Teröristler 

-Bozdağ'ın konuşması

( NEVŞEHİR ) Bozdağ: "FETÖ elebaşı ABD’nin koruması altında tutuluyor"- Bozdağ: "ABD, Suriye’de YGP ve PYD’yi destekliyor" NEVŞEHİR

- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ Nevşehir’de katılmış olduğu AK Parti 5.Olağan Gençlik Kolları kongresinde yaptığı konuşmada FETÖ elebaşının ABD’nin koruması ve himayesinde olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD’nin Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı olan Fethullah Gülen’in kendi koruması ve himayesinde tuttuğunu, Suriye’de PYD ve YPG’yi desteklediğini söylerken bu nasıl bir dostluk diye sordu. Bozdağ, “ABD’nin kendi sınırlarında 911 kilometrelik bir alanda hem de 40 yıldır ABD’yi bölmek ile uğraşan bir terör örgütü kurduğu yavru terör örgütleriyle orada bir devletleşme yoluna gitmiş olsa Türkiye’de o terör örgütüne silah vererek, eğitim vererek, donatım yaparak destek olsa ABD devlet, ABD halkı buna nasıl bakar. El Kaide terör örgütü ikiz kuleleri vurduğunda Türkiye ABD’nin yanında oldu ve ABD o zaman tüm dünyadan destek istedi. Biz sorgulamadan destek olduk. Ama şimdi bakın Türkiye’de 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kalkışan Fethullahçı teröristlerin ele balı Pensilvanya’da ABD’nin koruması ve himayesi altında duruyor. PYD, YPG Suriye’de ABD’nin beslemesiyle, eğitimiyle, donatımıyla geliştiriliyor, büyütülüyor. Orada terör koridoru ve terör devletine giden bir proje adım adım hayata geçirilmek isteniyor. Bu nasıl dostluk” diye konuştu.

11 Şubat 2018 Pazar günü yayınlandı