Bosch Fabrikasında Sendika Kavgası

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin işçinin çalıştığı Bosch fabrikasında sendika yüzünden iki grup karşı karşıya geldi. Yaşanan arbedede 2 işçi yaralandı.
Bosch Türk Metal Sendikası 


Bosch fabrikasında bazı işçilerin Türk Metal Sendikası'ndan ayrılarak Birleşik Metal-İş Sendikası'na geçmesi ortamı gerdi. Yaklaşık bir ay önce yaşanan geçişlerin yankısı sürerken bazı işçilerin Birleşik Metal-İş Sendikası'dan ayrılarak Türk Metal Sendikası'na geri dönmesi, işçileri karşı karşıya getirdi. Sabah saatlerinde fabrika önüne gelen iki sendika üyesi işçiler, karşılıklı sloganlarla birbirlerini taciz etti. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ve polis ekibi yönlendirildi. Sözlü sataşmaların ardından çıkan kavgada, iki işçi hafif şekilde yaralandı. Türk Metal-İş Sendikası'ndan yaklaşık 100, Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan da 200 civarında işçinin karıştığı kavgada yaralı 2 kişi Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ve çevik kuvvet ekipleri olayın daha da büyümesine önledi. İki grup daha sonra sessizce dağıldı.

Türk Metal Sendikası Bursa Nilüfer Şube Sekreteri Yılmaz Özlütürk, ' Önceden bizden ayrılan bazı arkadaşlar Birleşik Metal'dan Türk Metal'e dönünce bu olaylar yaşandı. Bu olayları tasvip etmiyoruz, Bosch işçisi sağduyulu çalışmasına devam edecek. ' dedi.

16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı