Bisikletçiler Türkiye’yi dolaştırdıkları bayrağı zeybek eşliğinde teslim etti

Meydandan detay
Kalaba Mehter Takımı Bisiklet Kışla 

-Bisikletçilerin Zeybek oynaması
-Dernek Başkanı Tanju Subaşı'nın konuşması
-Bayrak teslimi

( SAMSUN ) SAMSUN

- Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyeleri, Türk bayrağını Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı şehirlerde bisikletle gezdirdikten sonra zeybek eşliğinde Samsun Valisi Osman Kaymak’a teslim ettiler. Samsun’da 19 Mayıs coşkusu sabahın erken saatlerinde başladı.
Atatürk’ü temsil eden Türk bayrağının karaya çıkartılmasının ardından etkinlikler ara vermeden devam etti. Etkinliklerin devam Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların katılımıyla yapıldı. Türkiye’nin birçok ilinden Türk bayrağı getirilerek teslim edildi. En dikkat çekici teslim ise Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyelerinden geldi. Bisikletçiler, Samsun İlkadım’dan başlattıkları yolculuklarını Havza, Amasya, Tokat, Erzincan, Erzurum, Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Ankara eski meclis salonuna kadar pedal çevirdiler. Bisikletçiler, 19 Mayıs’ta geldikleri Samsun’da Türk bayrağını Samsun Valisi Osman Kaymak’a teslim ettiler. Bisikletçiler, diğer teslimlerin aksine bayrağı teslim etmeden önce zeybek oynadılar. Vatandaşlar tarafından büyük beğeni alan gösteriler, ayakta alkışlandı. Dernek Başkanı Tanju Subaşı coşkulu bir şekilde yaptığı konuşmada Türk bayrağını gururlu bir şekilde taşıdıklarını söyledi.

Samsun Valisi Osman Kaymak da bayrağı teslim aldıktan sonra bisikletçilere teşekkür etti. Bisikletçiler, yolculuk boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi'ni yaparken uğradığı mekanları ziyaret etmişlerdi. TSK Mehteran Birliği'nden muhteşem gösteri Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) Mehteran Birliği kutlamalarda muhteşem bir gösteri sundu. Seslendirdiği marşlarla kalabalığı coşturan mehter takımı, büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösteriler, diğer etkinlikler ile devam etti.
19 Mayıs 2019 Pazar günü yayınlandı