Bingöl’ün Balpınar Köyü Yolu Kar Nedeniyle Kapandı

Bingöl ' ün Balpınar köyü yolu kar nedeniyle kapandı. Yer yer 7 metreyi bulan kar kalınlığının bulunduğu bölgede karla mücadele çalışması yapan iş makinesi dev kar kütlelerinin arasında adeta kayboluyor.
İş Makinesi Sibirya Balpınar 


Bingöl merkeze bağlı Balpınar köyünün kardan dolayı kapalı olan yolunu açmaya çalışan ekipler, yer yer 7 metreye ulaşan kar kalınlığından dolayı çalışmalarını güçlükle yürütüyor. Nisan ayının sonu olmasına rağmen bazı bölgelerde karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, yılın 8 ayı kar altında kalan merkeze bağlı Balpınar köyünün yolunu açmak için hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler, yer yer 7 metreye ulaşan kardan dolayı çalışmalarını zor koşullarda yürütüyor. Kış mevsiminde kimsenin yaşamadığı köyün yolunda oluşan görüntüler, Sibirya ' yı aratmıyor. İlkbaharda bile karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri, Bingöl merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Balpınar köyünün kardan kapalı olan 7 kilometrelik bölümünü açmak için iş makineleriyle seferber oldu.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Köy yolunu açmak için canla başla çalışan ekipler, yer yer 7 metreye ulaşan kar kütleleriyle mücadele etmek zorunda kalıyor. 2000 üzerindeki rakımıyla hava sıcaklığının oldukça düşük olduğu bölgede karla mücadele çalışmalarına katılan İl Özel İdaresi İş Makinesi Operatörü Faik Artunç, “Bölgenin sarp coğrafyası ve köyde kış mevsiminde kimsenin yaşamamasından dolayı Balpınar köyünün yolu kardan dolayı kapalı bulunuyor. Görüldüğü gibi İl Özel İdaresi nisan ayının son haftasında olmamıza rağmen karla mücadelesini sürdürüyor. Bu köyümüzün kardan kapalı olan yaklaşık 7 kilometrelik yolunu açmak için tüm arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor. Bölgenin yüksekliğinden dolayı kar kalınlığı yer yer 7 metreye kadar ulaşıyor. Bu da çalışmaların zorluğunu gösteriyor. Ancak vatandaşa hizmet için her türlü zorlukla mücadele etmeye hazırız” dedi.

“YETER Kİ KÖYLÜLERİMİZ RAHAT ETSİN”

Karla mücadele çalışmalarına katılan İl Özel İdaresi Personeli Alican Mollaoğlu ise, “Balpınar köyünün Yamaç grup köy yolu ayırımından köy merkezine kadar olan 7 kilometrelik yolu kardan kapalı bulunuyor. Yaz mevsimi yaklaşmasına rağmen karla mücadelemiz halen sürüyor. Köylerimiz ve köylülerimizin ulaşım sorununu çözmek için gece gündüz demeden çalışmalarımız devam ediyor. Yeter ki vatandaş rahat etsin” diye konuştu.
22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı