Başbakan Erdoğan: Yurtlara ücretsiz internet imkanı Haberi 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı Başbakanlık Resmi Konut'unda kabul edeceği bildirildi.Geçen hafta Göktürk-2 uydusunun fırlatılışı nedeniyle düzenlenen törende çıkan olaylar, ülke gündemini bir süredir meşgul etmeye devam ediyordu. Başbakan Erdoğan ' ın ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ' la yaşanan ODTÜ gerilimini görüşmesi bekleniyor.
Başbakan Galatasaray Üniversitesi Ahmet Acar Göktürk Galatasaray 


ODTÜ'de ne olmuştu?
Başbakan Erdoğan 18 Aralık salı günü, Çin'den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için ODTÜ Uzay'da yapılan törene katılmak üzere üniversiteye gitmişti.

Başbakanın ziyareti dolayısıyla üniversiteye sevk edilen binlerce takviye polis, Erdoğan'ın ziyaretini protesto eden öğrencilere gaz bombaları ve tazyikli su ile sert bir şekilde müdahalede bulunmuştu.

ODTÜ'de düzenlenen gösterilere polisin sert müdahale etmesi dün de üniversitede boykotla protesto edilmişti.

21 Aralık'ta ise 10 ODTÜ'lü öğrenci ev baskınlarıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İki öğrenci ise ikametinde bulunamadığı için gözaltına alınmamıştı. Davada 12 öğrenci yargılanacak.


Üniversitelerde fikir ayrılıkları
Üniversiteler ODTÜ'deki eylemi düzenleyen öğrencileri kınayan açıklamalar yaparken, akademisyenler yönetimlerine bu açıklama nedeniyle tepki gösterdi.

Üniversite yönetimleri ODTÜ'de 18 Aralık'ta gerçekleştirilen eylemde ortaya çıkan şiddet ortamından öğrencileri sorumlu tutarken akademisyenler polisin tavrına dikkat çekiyor.

Üniversitelerden yapılan ortak açıklamada, ' Şiddet içeren eylemlerin fikirlerin önüne geçmemesi esastır. Öğrencilerin tek protesto aracı eleştirel fikirleri olmalı; taş, sopa ve molotof kokteyli öğrencilerle anılmamalıdır. Kavga ve şiddet hiçbir fikre hizmet edemez ve hiçbir fikir hedeflerine bu yöntemlerle ulaşamaz, ' deniliyor.

Galatasaray Üniversitesi'nden akademisyenler ise bu açıklamaya karşı, ' Biz, aşağıda imzası bulunan ve Galatasaray Üniversitesi'nde görev yapmakta olan öğretim elemanları olarak bu açıklamaya hiçbir şekilde katılmadığımızı beyan ediyoruz, ' diyor.
Akademisyenler ve öğrenciler üniversitede bir eylem düzenleyerek rektöre tepkilerini dile getirdiler.

Akademisyenler, ODTÜ'deki olaylarda öğrencilerin maruz kaldığı polis şiddetini kınadıklarını belirtiyor ve rektörlüklerin açıklamasını ' manidar bulduklarını ' söylüyor:

' ODTÜ'lü meslektaşlarımızın tüm ifadelerine rağmen, söz konusu açıklamayı yapan üniversite yönetimlerinin, polisin olayları başlattığı, olayların ilk aşamasından itibaren iyi niyetli davranmadığı ve orantısız güç kullandığı gerçeğini gözardı etmelerini manidar buluyoruz. '

İTÜ'lü akademisyenler de rektörlüğün yaptığı açıklamaya karşı imza kampanyası başlattı.
Yaptıkları açıklamada, ' ODTÜ'de yaşanan üzüntü verici olaylar ile ilgili olarak üniversitemizin adı ile yayınlanan açıklamayı desteklemediğimizi bildirir, ODTÜ'lü meslektaş ve öğrencilerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz, ' diyor.

Erdoğan: Bize böyle hocalar lazım değil
Erdoğan ise ODTÜ'ye gelişini protesto eden öğrencilerin yanı sıra akademisyenleri de eleştiriyor.
Geçen hafta bir televizyon programına katılan Erdoğan, ' Eğer bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorsa onlara da yazıklar olsun. Bize böyle hocalar lazım değil. Bir defa bir hoca öğrencisine ilme saygılı olmayı öğretmesi lazım, ' dedi.
Erdoğan yaptığı bir başka açıklamada ise, ' Hiç kimsenin bu nasıl öğrenci, bu nasıl bir yönetim ve rektör demiyor. Burası bir üniversite burada yapılan, Türkiye ilk kez uzaya bir uydusunu gönderiyor. Onlar böyle bir heyecanı yaşamak yerine ülkenin en üst yöneticileri orada toplanıyor onlar orada araba lastikleri yakmak molotof atmak. '

Başbakan'ın akademisyenlere yönelik bu çıkışının öncesinde ise ODTÜ rektörlüğü bir açıklama yaparak üniversitedeki polis şiddetini kınamıştı.

ODTÜ rektörlüğü 19 Aralık'ta, olayların ertesi gününde yazılı bir açıklama yaparak, ' Polisin, protesto hakkını kullanmak isteyen öğrencilere karşı şiddet kullanmaktan kaçınmasının, güvenlik tedbiri alırken olaylarla ilgisi olmayan öğrencilerin ve çalışanların yaşadıkları büyük olumsuzluklara karşı duyarlı olmasının önemini ve gereğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz, ' demişti.
Öğrenciler: Okulu terk etmiyoruz

ODTÜ'lü öğrenciler ise bir haftadır Türkiye'nin gündeminde olan olaylar ve yankılarının ardından okulu terk etmeme eylemi yaptı.
Öğrencilerin ' ODTÜ Ayakta, AKP'ye direniyor ' başlığıyla yaptıkları bu eylemin amacı, 18 Aralık'ta üniversite Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişini protesto etmek isteyen arkadaşlarına yönelik müdahale ve üniversite yönetimlerinden yapılan açıklamalara karşı tepkilerini göstermek.

Öğrenciler bu eylemi Salı günü başlattılar. Eylem bugün sanatçıların vereceği bir konserle sonlandırılacak.
27 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı