Başbakan Davutoğlu yerli sanayiye dikkat çekti

Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmada yerli sanayide yapacakları atılımları anlattı. Davutoğlu “Nusret mayın gemisi ve diğer gemilerimiz, onlar kahramandılar. Gemileri dahi kahraman bu milletin ama Türkiye'de üretilmemişti. O zaman savaşan ordumuzun teçhizatının büyük kısmı dışarıdan alınmak zorunda kalınıyordu. Yüz yıl sonra hele hele Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında elde ettiğimiz tecrübelerle acı tecrübelerle artık kendi savunma sanayine sahip olmayan bir milletin İstiklal davası da olamaz” dedi.
Başbakan Yerli Savaş Uçağı Ahmet Davutoğlu 


2023 YILINDA GÖKLERDE


Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına dikkat çeken Başbakan “ 12 yıldır bütün savunma ihtiyacımızı karşılamak üzere bir seferberlik halindeyiz. ASELSAN, ROKETSAN ve diğer bütün şirketlerimizle dünyanın en büyük 100 şirketini arasına girmiş iki şirketimizle burada söz veriyoruz 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 100.yılında, Türk semalarında yüzde 100 Türk muharip savaş uçağı uçacak” diye konuştu.

HER ALANDA YERLİ KULLANILACAK

Sadece Hava Kuvvetlerinde değil her alanda yerliye geçileceğini vurgulayan Ahmet Davutoğlu “ Hibe tanklarla, modernize edilen tanklarla değil, Türk Silahlı Kuvvetleri Altay tanklarıyla gücüne güç katacak. Deniz Kuvvetleri'nin birçoğu artık Türk yapımıdır. Türk mühendislerinin elinde üretilmiştir. Türk subaylarının kudretine emanet edilmiştir” diyerek yerli üretimin altını çizdi.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
18 Mart 2015 Çarşamba günü yayınlandı