Başbakan Binali Yıldırım Telekonferansla Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebekesini Hizmete Açtı... Erciş, Van Gölünü Artık Kirletmeyecek

Atık Su tesisinden detay görüntüler
Arıtma Tesisi Kanalizasyon Su Arıtma Tesisi Atık Su Arıtma Tesisi Telekonferans 

-Açılış alanı
-Başbakan’ın telekonferans sistemiyle bağlanması
-Kurdele kesimi
-VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın açıklammaları

( VAN )- Başbakan Binali Yıldırım Telekonferansla Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebekesini Hizmete Açtı VAN

- Van’ın Erciş ilçesinde yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebekesi Başbakan Binali Yıldırım’ın telekonferans sistemiyle katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünün İller Bankasından kredi karşılığı finanse ettiği çalışmalar kapsamında 2013 yılında yapımına başlanılan Erciş Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebekesi törenle hizmete açıldı. Gölağzı Mahallesinde bulunan tesisin açılışına Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Tuşba Kaymakamı ve aynı zamanda Erciş Kaymakam vekili Meral Uçar, AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Çevre Şehircilik Van İl Müdürü Mahsum Semerci, İller Bankası Van Şube Müdürü Ayhan Kayatürk, Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Şahin, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, VASİK Erciş Şube Müdürü Nuri Çiftci ile vatandaşlar katıldı.
Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen programa katılan Başbakan Binali Yıldırım ülkenin birçok yerinde faaliyete geçirilen tesislerin açılışının yanında Erciş’teki tesisleri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte telekonferans sistemiyle hizmete açtı. Tören sonrası açıklamalarda bulunan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Van Gölü için çok önemli bir hizmeti açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ‘’ Başbakanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımıyla tesisimizin açılışı gerçekleştirildi.
Bu sadece Van ve Erciş ile kalmayacak. Şu anda bütün ilçelerimizin atık su ve kanalizasyon, içme suyu depo projeleri de devam ediyor. Geçen yıl bu işler için harcan para 56 milyon TL iken, bu yıl için planladığımız rakam ise 140 milyon TL.’nin üzerindedir. Erciş’in sadece atık su arıtma tesisi maliyeti 45 milyon TL olurken, ilçenin 2050 yılına kadar atık su arıtma tesisi ihtiyacı olmayacaktır’’ dedi.

4 Haziran 2018 Pazartesi günü yayınlandı