Bakanlar Şanlıurfa’da vatandaşlara fidan dağıttı

Bakan Eroğlu ve Fakıbaba'nın vatandaşlara fidan dağıtması
Sosyal Tesis Mezopotamya İstişare Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Hükümet 

-Bakan Eroğlu'nun konuşması

( ŞANLIURFA ) ŞANLIURFA

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ziyaretleri sonrası vatandaşlara fidan dağıttı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediyesi meclis üyelerinin karşıladığı bakanlar, Başkan Nihat Çiftçi'den Büyükşehir Belediyesi'nin Şanlıurfa'daki çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Çiftçi ve ilçe belediye başkanları Şanlıurfa'daki çalışmalar hakkında istişare toplantısı gerçekleştiren bakanlar, hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür etti. Burada bir konuşma gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, haftasonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da yapacağı mitinge tüm Şanlıurfalıları davet etti. “Şanlıurfa'ya 35 milyar lira yatırım yapıldı” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Eroğlu, "Peygamberler diyarı Şanlıurfa'da olmaktan ve Şanlıurfalılarla kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şanlıurfa için büyük müjdeler verdik ve Pazar günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'yı ziyaret edecekler. Bütün Şanlıurfalılar Cumhurbaşkanımızı coşku ile karşılayacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığının yatırımlarıyla ilgili bir görüşme yapacağız. GAP Eylem planının 2019 yılı sonunda bitirilmesi konusunda Cumhurbaşkanımızın bir talimatı oldu. Hatta Türkiye'de 2018 ve 2019 yıllarında sulama konusunda Bakanımızla birlikte bizlere talimat verildi ve bu konuda da Şanlıurfa ilk ele alınacak şehirlerarasında Cumhurbaşkanımız tarafından seçildi. Şanlıurfalılara bunun müjdesini vermek istiyorum, hayırlı uğurlu olsun. Bizler Şanlıurfa'ya muazzam yatırımlar yapıyoruz ve şu ana kadar 35 milyar lira hükümetimiz yatırım yaptı. Şanlıurfalılar her şeyin en güzeline layıktır" dedi.
“Şanlıurfa'nın yeşille anılması için çalışıyoruz” Yeşil bir Şanlıurfa için Büyükşehir Belediyesinin yeşillendirme ve sosyal tesis alanındaki çalışmalarını Bakanlara anlatan Çiftçi, Şanlıurfa’nın yeşille anılması için çalıştıklarını belirtti.
Şanlıurfa'ya verilen önemden dolayı bakanlara teşekkür eden Çiftçi, "Şanlıurfa daha önce bilindiği gibi Edessa ve Ruha olarak anılıyordu ve gerçekten tarihte, kültürümüzde ve medeniyette geçen isim su şehri olarak tescil görmüştür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, onun kadrosu ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba, bu suyu yönetimle yapılan büyük yatırımlar neticesinde Atatürk Barajı, sulama tünelleri, kanaletler ve bereketli olan mezopotamya toprağına adeta bir hayat olarak bu projeler gerçekleşti. Şanlıurfa bu projeler sayesinde ekonomik olarak ayağa kalktı ve hızlı bir şekilde büyüyen bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Şanlıurfa halkı adına size bu güzel projelerden dolayı teşekkür ediyoruz. Su hayattır ve Şanlıurfa'ya hayat verdiniz" dedi.
Büyükşehir ziyaretlerinin ardından Bakan Eroğlu, Bakan Fakıbaba ile Çiftçi, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğünün düzenlediği fidan dağıtım törenine katılarak vatandaşlara fidan dağıttı.

22 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı