Bakan Kaya: ‘‘Şenkal köyüne geri dönen Ayşe Mahmud’un duasını bütün dünyanın görmesi gerekiyor’’

Törenden görüntüler
Mehmetçik Sınır Ötesi Darbe Girişimi Şehit Aileleri Teröristler 

-Protokol konuşmaları
-Ödül töreni

( İSTANBUL ) - “ Kahraman mehmetçiklerimiz olduğu sürece, bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek”- Şehit aileleri ve gaziler övünç madalyalarını Bakan Kaya’nın elinden aldı İSTANBUL

- Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ‘‘Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. Oraya askerlerimizin nasıl gittiğini hep birlikte günlerdir ekranlarda görüyoruz. Adeta düğüne gider gibi gidiyorlar. Böyle kahraman mehmetçiklerimiz olduğu sürece, böyle kahraman analar olduğu sürece bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek” diye ifade etti.
Ayşe Mahmut hanımefendinin 5 çocuğuyla birlikte köye giderken ki sevincini dualarını bütün milletimiz gördü. Bunu bütün dünyanın da görmesi gerekiyor. Orada yerlerinden, yurtlarından edinmiş mazlum insanlar var’’ şeklinde ifade etti.
Şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih’ töreni, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Partili milletvekilleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göndermiş olduğu mektubun okunmasıyla başladı.
Şehitler için edilen duaların ardından, şehit ailelerine ve gazilere madalyaları takdim edildi. “15 Temmuz’dan ders çıkartmaları gerekirken, ders almadıklarını görüyoruz” Devlet Övünç Madalyası ve Tevcih Töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Şanlı milletimizin hain darbe girişimi sırasında gösterdiği direniş aslında tüm dünyaya örnek olacak bir demokrasi destanı yaşattık. Bu ülke üzerinde hain emeller ve planlar var, içeride ve dışarıda bunların destekçileri var. Aslında 15 Temmuz gecesi gördüklerinden ders çıkartmaları gerekirken, hala o dersi almadıklarını görüyoruz. Hala hain emellerine farklı farklı yollarla devam ediyorlar. O gece asker kılığındaki teröristlerle, milletimizin malı olan tanklarla, toplarla, silahlarla bu milletin evlatlarına saldırdılar” dedi.
“Kahraman analar olduğu sürece bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek” Afrin harekatı ile ilgili konuşan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, “Afrin’de sınır ötesi Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. Oraya askerlerimizin nasıl gittiğini hep birlikte günlerdir ekranlarda görüyoruz. Adeta düğüne gider gibi gidiyorlar. Bir askerimize ailene ne demek istersin diye sorduklarında ‘beklemesinler’ dedi.
O askerimizin annesini bulup sorduklarında ‘oğlum böyle söyledi, 4 oğlum var, hepsini ben oraya yollamaya hazırım. Hatta eşimi de yollarım sonrada onları beklerim’ dedi.
Böyle kahraman mehmetçiklerimiz olduğu sürece, böyle kahraman analar olduğu sürece bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek” diye konuştu.
“Köyün geri dönen Ayşe Mahmud’un duasını bütün dünyanın görmesi gerekiyor” “Zeytin Dalı Harekatı ile ilk kurtarılan köy Şenkal Köyü oldu” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Kaya, ‘’O köy kurtarıldıktan sonra köyün sakinlerinin oraya nasıl gittiklerini, Ayşe Mahmud hanımefendinin 5 çocuğuyla birlikte köye giderken ki sevincini dualarını bütün milletimiz gördü. Bunu bütün dünyanın da görmesi gerekiyor. Orada yerlerinden, yurtlarından edinmiş mazlum insanlar var. Biz bu yaptığımız harekatla birlikte sınırlarımız terör örgütlerinden temizleyeceğiz, hem de oradaki mazlumların yerlerine yurtlarına dönmelerin vesile olacağız” şeklinde konuştu.

24 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı