Babası yürüyebilmesi için özel parkur kurdu... Berat 9 yılda 7 kez ameliyat oldu, artık yürüyebilmek istiyor

MİNİN BERAT ABLAYIN EVDEKİ YAŞAMI
Hastalık Üstün Zekalı Yurt Dışı 20 Dakika Üstün Zeka 

-BABA AYHAN ABLAYIN KENDİ İMKANLARI İLE YAPTIĞI LOŞ BİR ODADA YÜRÜYÜŞ PARKURLARI
-BERAT ABLAYIN BABASIYLA DERS ÇALIŞMASI
-MİNİK BERAT ABLAY İLE RÖP
-BABA AYHAN ABLAY İLE RÖP

( DÜZCE )- Baba Ayhan Ablay oğlunun yurt dışında ameliyat olması için destek bekliyor- "Annesine 'ben sizin paralarınızı bitiriyorum, size yük oluyorum' demesi bizi bitiriyor" DÜZCE

- Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bir yaşında havale geçiren 9 yaşındaki Berat 9 yılda 7 kez ameliyat oldu. Baba Ayhan Ablay, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını dile getirerek yurt dışında ameliyat olması gerektiğini belirterek yardım istedi. Akçakoca’da kapıcılık yaparak yaşamlarını sürdüren Ayhan ve Gülseren Ablay çiftinin çocukları Berat Albay yardımseverlerden destek bekliyor. Asgari ücretle geçimlerini sağlayan Baba Ayhan Ablay, çocuğunun iyileşmesi için mücadele ederken, apartman katının bodrumunda hasta oğlu için ahşaptan kendi elleriyle yaptığı yürüyüş alanı ve inişli çıkışlı ahşap merdiveni ile Berat Ablay’a tedavi etmenin çabasını gösteriyor. Baba Ayhan, Epilepsi hastası oğlunun tedavisi için artık dayanacak güçlerinin olmadığını tek çare olarak yurt dışında bir ameliyat yapılarak çocuğunun sağlığına kavuşa bileceğini söyledi.

Henüz 1 yaşında iken gece yarısı yatağında 20 dakika süreyle soğuk havale geçirerek Berat’ın hastalandığını belirten Baba Ayhan Ablay, ’’Gece yarısı son anda fark ettik ve apar topar acile kaldırdık. Ancak beli zaman sonra çocuğum ne oturma ne yürüme nede emekleme hiçbir şey yapamaz oldu. İstanbul da özel bir hastaneye gittik, bize 60 bin TL karşılığında ameliyat önerdiler. Benin durumum olmadığı için bunu karşılayamadık ameliyat ettiremedik. Daha sonra yakınlarımızın desteği ile İstanbul ve İzmir olmak üzere toplam 7 ameliyat oldu. Bu süre zarfında bu hastalık gözlere de hasar verdi. Ve Kocaeli’de gözlerinden ameliyat oldu, halen daha havale geçirmeleri sürüyor’’ dedi.
Nöbetler geldiğinde çocuğunun gözlerinin kapandığını dile getiren Ayhan Ablay, ’’Çocuğum için ses ve ışık hepsi yasak. Okulda okuyor, ancak okulda ses ve ışık olması zarar veriyor. Okulda sosyal aktivitelere katılamıyor. Öğretmenler, çocuğumun üstün zekalı olduğunu söylediler. İstiklal Marşının tüm kıtalarını ezberleyerek söylemesiyle okul birincisi oldu madalya ve başarı belgesi aldı. Çocuğumuzun üstünde bulunduğu korseyi yurt dışından getirttik ancak SSK bununla ilgili bir yardımı olmuyor. Gece modu olan medikalleri var ayakları düz uyuması için bunu SSK karşılamıyor. En sonunda İzmir’de ketojonik bir özel bir tedavi merkezine gittik. Çocuğumuz orada tedavilerle biraz ilerleme oldu. Ancak bu tedavi çok maliyetli, gücümüz yetmiyor. Biz artık ailemle dayanamıyoruz. Tek çare yurt dışında bir ameliyat olması bu nedenle devletimizden yardım talep ediyoruz. Bize kucak açmalarını bekliyoruz’’ diye konuştu.
(TT-AY)
20 Dakika Hakkında
Başrollerinde Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un yer alacağı 20 Dakika dizisi, hikayesini Kaçış Planı (The Next Three Days) filminden alıyor. Dizide, mutlu bir evlilikleri olan çiftin hayatları, kadının işlemediği halde bir cinayetle suçlanarak hapise girmesiyle altüst olması anlatılıyor. Her hafta yükselen bir tempoya sahip olacak dizide, koca, karısının bu cinayeti işlemediğinden emindir ve ipuçlarının peşinden koşar. Sonunda yapacak bir şey olm...
devamı
22 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı