Ayvalık’ta AİMA’nın 5. Müzik Festivali heyecanı

AİMA yöneticilerinden İnci Vural ile röportaj
Kalaba Alabalık Festival Klasik Müzik Siyar 

-İzleyiciler arasında bulunan eski TBMM Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk ile eşinin yanı sıra AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali’ye ait detaylar
-İzleyiciler
-Konsere ve Taksiyarhis Anıt Müzesi’ne ait detaylar
-Müzenin dışında kalan izleyicilerin konseri sinevizyondan izlemesine ait detaylar

( BALIKESİR ) BALIKESİR

- Türkiye’de klasik müziğin gelişimi için çalışan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) tarafından düzenlen Ayvalık AIMA Müzik Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Taksiyarhis Anıt Müzesi’nde Alexander Rudin yönetimindeki AIMA Festival Orkestrası’nın verdiği konserle başladı.
Festivalin ilk konserinde; eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, işhanımı Zeynep Ceritoğlu ve yüzlerce seçkin davetli hazır bulundu. Taksiyarhis Anıt Müzesi’ne sığmayan kalabalık davetliler, anıt müzenin bahçesinde kurulan sinevizyon ekranından da konseri izleme olanağı buldu. Plaket töreninin ardından başlayan festival açılışı konserinde; festival orkestrası eşliğinde solistler; Damla Akan (flüt), öncü Uçar (flüt) Ilgün Ülkü (keman) Johann Sebastian Bach’ın Brandenburg Koçertosunu; Joseph Haydn’ın Keman ve Viyolonsel için Duo, Re Majör eserinin de Sofiya Rudin (keman), Alexander Rudin (Viyolonsel) ile klasik müzikseverlere dinlettiler. Konserde; festival orkestrası eşliğinde; solistler Pelin Halkacı Akın, Fahrettin Arda, Johann Sebastian Bach ‘ın ‘İki keman için konçerto BWV 1043, re majör eserini seslendirdiler. 10 dakikalık aranın ardından festivalin açılış konseri; Pelin Halkacı Akın ile Marco Misciagna tarafından seslendirilen Johann Sebastian Bach ve Evelyn L. Brannon’un eserlerini seslendirmeleriyle sona erdi. Festivalin kapanış konserinde Alexander Rudin yönetimindeki AIMA Festival Orkestrası Taksiyarhis Anıt Müzesi’nde bir kez daha müzikseverlerle buluşacak.
28 Temmuz 2018 Cumartesi günü yayınlandı