Aydın jandarması çocukları sevindirdi

velilere mahremiyet eğitimi
Jandarma Mahrem Köpek Mahremiyet Öğrenciler 

-öğrencilerin jandarma köpekleri ve motosikletlerine ilgisi
-balon ve uçurtma gibi hediyelerin verilmesi

( AYDIN ) AYDIN

- Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Çaltı Mahallesi’ndeki Çaltı İlköğretim Okulu'nda, Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadı. Jandarmanın kuruluşunun 180’inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı etkinlikleri kapsamında Çine’nin Çaltı Mahallesi’nde program düzenleyen Aydın İl Jandarma Komutanlığı, çocukları sevindirdi. "Sevgimiz Gücümüzdür" sloganı ile 23 Nisan Haftası etkinliklerinde Çaltı İlköğretim Okulu'nda Jandarma Teşkilatını tanıtmak ve mahremiyet eğitimi için öğrenci ve veliler ile bir araya gelen Kadın Çocuk Kısım Amirliği görevlileri tarafından velilere, çocuklarda mahremiyet eğitimi konulu meteryalleri üzerinden eğitim verildi.
Asayiş motosiklet timlerinin öğretici bilgileri ile öğrenciler aydınlatıldı. Jandarmaya ait bomba arama köpeği Cadı ile yangın tespit etme köpeği Eksen tarafından gösteriler düzenlendi.
Her iki köpeği okşayan ve seven öğrenciler daha sonra jandarma trafiğe ait motosikletlere tek tek binerek keyifli dakikalar yaşadı. Uçurtma şenliğinde Jandarma Teşkilatının 180. yıl kuruluş logolu uçurtmalar uçuruldu. Uçurtmalar ile Jandarma Çocuk Dergisi, boya kitapları, kitap ayraçları ve balon öğrencilere hediye edildi. Sevinçleri görülmeye değer olan çocuklar, unutulmaz bir gün yaşarken kendilerine bu güzel günü yaşatan Aydın jandarmasına da teşekkür etti.
26 Nisan 2019 Cuma günü yayınlandı