AYDIN - Diyaliz hastası kadın eşinden nakledilen böbrekle yaşama tutundu

- Hastane binasının dış/genel planı - Hastane odasında yatan çift - Böbrek alıcısı Ayşe OruçOruç çifti ile röportaj - Bağışçı eşi Mustafa Oruç ile röportaj - Doç. Dr. Mahir Kırnap ile röportaj Aydın lı diyaliz hastası kadın eşinden nakledilen böbrekle yaşama tutundu - Ayşe Oruç: - "Eşimin sayesinde bu rahatsızlıktan kurtuldum. Çok mutluyum ve sevinçliyim. Artık sevinç gözyaşı döküyorum"AYDIN (AA) - Aydın 'da, diyaliz hastası 57 yaşındaki Ayşe Oruç, 30 yıllık hayat arkadaşından alınan böbrekle yaşama yeniden bağlandı.Ev hanımı Ayşe Oruç'a (57), 5 yıl önce böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Doktorları, diyaliz tedavisi gören kadının nakil olması gerektiğini belirtti.
Bu süreçte uygun donör arayan aile, umudunu hiç kaybetti. Tetkiklerde, diyaliz hastasının eşi Mustafa Oruç'un (57) böbreğinin nakil için uyumlu olduğu belirlendi.Hamallık yapan Mustafa Oruç, operasyon sonrasında işini sürdüremeyeceğini ve ekonomik olarak zorlanacaklarını düşünerek emekli oldu.Daha sonra ameliyata hazırlanan Mustafa Oruç'un böbreği, Aydın Adnan Menderes Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 3 saat süren operasyonla eşine nakledildi.Oruç çifti, başarılı geçen ameliyat sonrası büyük bir mutluluk yaşadı.Mustafa Oruç, gazetecilere, çalışmak zorunda olduğu için naklin biraz geciktiğini söyledi.

Eşinin yüzünü yeniden güldürdüğü için sevinçli olduğunu dile getiren Oruç, "Eşimi diyalizden kurtarmak istiyordum, biraz geç oldu ancak amacıma ulaştım, çok mutluyum. Doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bugünlere şükür, Allah bize daha mutlu günler göstersin. Ben ondan razıyım, Allah da ondan razı olsun. Zaten biz bu iş için nikahta söz verdik, 'iyi ve kötü günde' diye..." ifadelerini kullandı.Ayşe Oruç da "Eşimin sayesinde bu rahatsızlıktan kurtuldum. Çok mutluyum ve sevinçliyim. Artık sevinç gözyaşı döküyorum. Allah eşimden razı olsun, beni diyalizden kurtardı." diye konuştu.
Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Doç. Dr. Mahir Kırnap ise çiftin şu anda sağlıklı bir şekilde yürüyebildiğini ifade etti.
Doç. Dr. Kırnap, organ bağışının hastaların için umut kaynağı olduğunu kaydetti.

Böbrek Yetmezliği Diyaliz Hastası Gözyaşı Organ Bağışı Ameliyat 

23 Şubat 2021 Salı günü yayınlandı