Aydın’da trafik ekipleri kış denetimlerini sıklaştırdı

-Yapılan kış denetimleri
Trafik Güvenliği Yolcu Taşımacılığı Kırmızı Işık Ticari Araç Kış Lastiği 

--Müdür yardımcısının açıklamaları

( AYDIN )- Trafik kazalarını önlemek için Aydın’ın kaza haritası çıkartıldı- Aydın’da kış lastiğinin zorunlu olmamasına rağmen trafik güvenliğini sağlamak için denetimlerine devam ediyor AYDIN

- Aydın Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Aydın’da kış lastiği takma zorunluluğu bulunmamasına rağmen trafik güvenliğini sağlamak için denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Aydın Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kış şartlarının yaşanması ve kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık’ta başlamasıyla birlikte kış denetimlerini sıklaştırdı. Aydın ili hudutlarında iklim koşulları nedeniyle kış lastiği takma zorunluluğunun olmamasına rağmen trafik güvenliğini sağlamak adına denetimlerini sürdüren Bölge Trafik ekipleri, transit geçiş yapan araçlara yönelik olarak İzmir-Aydın otoyolu Aydın çıkışında yol uygulaması yaptı. Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Eyüpoğlu ve Bölge Trafik Şube Müdürü Öner Oflaz’ın da yerinden takip ettiği denetimlerde yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar başta olmak üzere şehirlerarası yolculuk yapan araçlar kontrol edildi. Kış lastiği, lastik derinliği ve rutin sorguları yapılan araçlardan kusurlu bulunanlara cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Eyüpoğlu, “İl Emniyet Müdürlüğü olarak trafik kontrol programlarımız çerçevesinde kırmızı ışık, hız, alkol ve okul servisi gibi genel denetimleri yılın her günü zaten yapıyoruz. Kış döneminin başladığı, havaların soğuduğu, yağışların arttığı ve görüş mesafesinin düştüğü bu günlerde kış uygulamalarına ağırlık veriyoruz. Kazaları azaltmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarda ticari araçların takoğraflarına, lastik derinliklerine bakıyoruz. Şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan bütün araçların kış lastiği takmaları 1 Aralık ile 1 Nisan arası zorunlu. Aydın ili hudutlarında kış lastiği takma zorunluluğu yok fakat şehirlerarasında var. Kış lastiği uygulamalarımızda ‘kabak lastik’ olarak tabir edilen lastiklere yönelikte denetimler yapıyoruz” dedi.
Aydın’ın kaza haritası belirlendi Trafik kazalarını önlemek adına Aydın’ın kaza haritasının çıkarıldığını kaydeden Eyüpoğlu, şöyle konuştu: “Trafik kontrol programımız ve değerlendirmelerimiz neticesinde kazaların yoğum olduğu nokta ve kesimleri belirledik. Buralarla ilgili görüş ve önerilerimizi yolun bakım ve de onarımından sorumlu kurumlar ile trafikteki paydaşlarımız olan kuruluşlara iletiyoruz. Kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kazaların yoğun olarak meydana geldiği bölgelerde kazaların oluş şekillerine göre denetimlere ağırlık veriyoruz” (MB-Y)
20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı