Atlı Jandarmalar Side Antik Kentte Göreve Başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side'de 6 ay kalacak olan atlı jandarmalar göreve başladı.
Jandarma Köpek Jandarma Komutanlığı Apollon 


Nevşehir Jandarma At Köpek Eğitim Komutanlığı (JAKEM) Atlı Jandarma Bölük Komutanlığı'ndan 4 at ve 4 binici Side Antik Kent'te yabancı dilde hizmet veriyor. Turizm sezonunda Antalya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Side Atlı Jandarma Timi'nde görev yapan atlı jandarmalar dünyaca ünlü turizm beldesine gelen yerli ve yabancı turistlerin can ve mal güvenliği için günün belirli saatlerinde 4 saat devriye atıyor.

Side Apollon Tapınağı'na gelen Side Atlı Jandarma Timi'nde görevli Jandarma Kıdemli Çavuş Nurcihan Göktan Karasungar ve Uzman Jandarma Kadrolu Çavuş Ferhat Karınlı'yı at üstünde gören turistler yoğun ilgi gösterdi. Atları seven turistler ve çocukları Jandarma Kıdemli Çavuş Nurcihan Göktan Karasungur ve Uzman Jandarma Kadrolu Çavuş Ferhat Karınlı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Atlı timlerin turistlerin can ve mal güvenliği için Side Antik Kent, Sorgun Çamlığı, Apollon Tapınağı, Side Büyük Plaj, Side Kumköy ve tarihi ören yeri içinde devriye attıkları belirtildi. Atların isimlerinin Rehber ve Polat olduğunu belirten Karasungur, turistlere İngilizce olarak ta yardımcı olduklarını ifade etti.

Hollandalı turist Joyce Peters, 4 yaşındaki kızını at üstünde hatıra fotoğrafı çektirmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

Belçikalı hemşire Melissa Hinder de Rehber isimli atı öperek eşi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


29 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı