Antalya'da hortumun faturası ağır oldu

-hortumun ardından zarar gören yerlerde temizlik çalışması
Fabrika Jandarma Zeytinyağı İmalathane Boya Fabrikası 

--söve fabrikasında incelemeler ve açıklama
--muz serasında incemele ve açıklama

( ANTALYA )- Muz serası hortum sebebiyle yerle bir oldu- Hortum sadece bir imalathane ile bir serada 4 milyon liralık zarara yol açtı ANTALYA

- Antalya'nın Manavgat ilçesinde gece bazı mahallelerinde büyük hasara yol açan hortum, bazı ekili tarım alanları, işyerleri ve ikametlere büyük miktarda meddi zarar verdi. Hortumdan en fazla zarar gören yerler Antalya-Konya yolu üzerinde Hacıobası Mahallesinde bulunan muz serası ile Tekandız mevkiinde bulunan Söve (Bina dış kaplama) fabrikası oldu. Söve fabrikası hurdalığa döndü Söve ve boya fabrikası yetkilisi Mehmet Arslan, iş yerlerinin yerle bir olduğunu belirterek “Tesisimizde söve ve boya imalatı yapılmaktadır. Gece 24.00 sıralarında yan tarafta bulunan zeytinyağı fabrikasının bekçisi bizi arayarak hortum yaşandığını ve bölgede etkili olduğunu söyledi.

Gece gelip baktık. Sabah olunca acı gerçekle karşılaştık. Ne yazık ki tüm tesisimiz zarar görmüş durumda. Yaklaşık zararımız 2 milyon civarında. Tek tesellimiz kimsenin burnunun bile kanamamış olmasıdır” dedi.
Muz serasının yarısı kullanılmaz hale geldi Hacıobası Mahallesinde Kaplanlara ait muz serası hortumdan zarar gördü. Sabah Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit’in Ziraat odası, Tarım ilçe ve jandarma yetkilileriyle birlikte inceleme yaptığı tesise öğleden sonra TARSİM görevlileri gelerek inceleme yaptı. Muz tesisini 2 yıl önce yaptıklarını belirten Osman Kaplan “40 dönüm alan üzerinde kurulu tesisimizin yarısı hortumdan zarar gördü. Ağaçlarda Mart-Nisan gibi hasadını yapacağımız ürünler bulunuyordu. Hortumla birlikte onlar da yok oldu. Yaklaşık maliyetimiz 2 milyon lira dolayındadır” dedi.
Diğer yandan Kızılot ve Çenger Mahallelerinde bulunan bazı muz seralarının da hortumdan zarar gördüğü bildirildi.

31 Aralık 2019 Salı günü yayınlandı