Anneler Gününe Özel Çiçekler

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, dünya annelerine çiçeklerin Antalya'dan gittiğini belirterek, ' Annelerimiz için 25 milyon dal çiçek hazırladık. Bu özel günde 10 milyon dolarlık bir ihracat hedefimiz var ' dedi.
İngiltere Avrupa Osman Bağdatlıoğlu Almanya Avrupa Birliği 


Anneler Günü'ne sayılı günler kala Antalya'da kesme çiçek üreticileri hazırlıkları tamamlama aşamasına geldi. Talebi karşılamak için ek mesai yapan üreticiler, sıcak havada dahi sera içinde çiçek kesimi yapıyor. Avrupalı çocuklar 13 Mayıs Pazar günü annelerini Türk çiçekleri ile sevindirecek. Anneler Günü için aralarında İngiltere, Almanya, Hollanda, İngiltere ve eski Doğu Avrupa ülkelerine 25 milyon dal çiçek ihracatı yapılacak. Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, bu ihracat karşısında sadece bu özel günde 10 milyon dolar gelir beklediklerini söyledi. Anneye duyguları en kısa yoldan ifade etmenin en iyi yolun çiçek olduğunu vurgulayan Bağdatlıoğlu, yurtdışı ağırlıklı bir dönem olmasının yanında iç piyasa içinde hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.

25 MİLYON DAL HAZIR

Kış sezonun ardından çiçekçiler için mevsimin en önemli günlerinden birinin Anneler Günü olduğuna belirten Bağdatlıoğlu, ' Geçen yıla göre bir kıyaslama yaptığımızda özellikle ihracat bölümünde yüzde 10'luk bir düşüş var. Buna karşın taleplere zor yetişiyoruz. Bu yıl 25 milyon dal çiçek ihraç edeceğiz. 10 milyon dolarlık bir hedefimiz var. Başta İngiltere olmak üzere Hollanda, Almanya ve Avrupa Birliği ülkelerine çiçek yetiştirmek için hummalı bir çalışma içindeyiz Ürün az ama talep yine çok fazla. İç pazarda da bir hareketlilik var. Geçmiş yıllarda daha çok mezatlardan alınan çiçekler bu yıl Antalya'dan alınmaya başladı. Tüketiciye elimizden geldiği kadar kaliteli çiçekleri sunmaya çalışıyoruz. Dünya marketlerinde nasıl kaliteli çiçekler varsa bizde ihracatçılar olarak Türk annelerine de en iyi çiçekleri sunmakla yükümlüyüz ' şeklinde konuştu.

DÜNYA ANNELERİNİN ÇİÇEKLERİ

Bağdatlıoğlu şöyle konuştu:

' Dünya pazarına karanfil başta olmak üzere gerbera, yeşillik ve diğer çiçeklerden gönderim yapıyoruz. Ama ana kalemimizi karanfil oluşturuyor. Özelliklede Anneler Günü'nde tercih edilen karanfil, ucuz ve buket halinde olması nedeniyle büyük talep görüyor. Dünya annelerine çiçekler Antalya'dan gidiyor. Biz yaklaşık 25 milyon dal çiçeği dünya anneleri için hazırladık. Dünyaya çiçekler Antalya'dan gidiyor. '

Bağdatlıoğlu iç piyasada karanfil buket fiyatının 5 ile 20 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.
13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı