Anadolu motiflerini fırça darbeleriyle işliyor

Çizilen resimlerden genel ve detay
Kütüphane Ressam Resim Atölyesi Kitaplık Şiir Kitabı 

-Resim çizerken şahsın görüntüsü
-Şahsın kitaplık önünde şiir okuması
-Şahıs ile röportaj

( ADIYAMAN )- Adıyaman’da 2 şiir kitabı yazan elektrik ustası Hüseyin Turhan çizdiği resimler ile Anadolu motiflerini tuvallere işliyor ADIYAMAN

- Adıyaman’da 2 şiir kitabı bulunan elektrik ustası Hüseyin Turhal, yaptığı resimlere. Ortaokuldan beri şiire meraklı olan ve bu güne kadar 2 bine yakın şiir yazan Adıyamanlı Hüseyin Turhal, “Bir Damla Beyaz Yağmur’ ve ‘Aşkın Dili’ isimli 2 şiir kitabını piyasaya sürdü. Sanata yakın ilgi duyan Hüseyin Turhal, 2 yıldan beri ilgi duyduğu resim yapmaya 2 ay önce başladı.
Evin bir odasını resim atölyesi ve kütüphaneye çeviren Turhal, bir süredir işsiz olmasından dolayı kendisini resme verdi. İki ayda 14 adet yağlı boya resmi çizen Turhan, ortaya çıkardığı sanat eserlerinde insan ve doğa resimlerinin dışında farklı eserler ortaya çıkardı. Anadolu’nun kendine has motiflerinin yer aldığı halı ve kilim desenlerinden esinlenen Turhal, bu motifleri resimlerine konu edindi. Fırça darbeleriyle Anadolu motiflerini tuale işleyen Turhal’ın hedefi ‘Anadolu Kültür Mozaiği’ isimli bir sergi açmak. Turhal, “Ortaokul yıllarından beri şiir yazıyorum. Bugüne kadar 2 bine yakın şiir yazdım ve 2 şiir kitabı çıkardım. Birde antolojide yazdığım şiirlerim var. Şiir dışında makale yazıyorum. Resim ve sanata çok merakım vardı. Ama ben ressam değilim. Bu güne kadar elime fırça alıp resim çizmedim. Ama son iki ay içerisinde ben resim çizebilir miyim? diye resim çizmeye başladım. Bu tabloları meydana getirdim. Burada Anadolu kültür mozaiğini ortaya koymak için binlerce yıl önceki ecdatlarımızdan kalma kültür motiflerini, halı üzerindeki desenlerini tekrar fırçamla hayat vermek, yaşatmak için böyle bir çalışma içerisine girdim. Ben Anadolu kültürüne aşığım diyebilirim, seviyorum. Anadolu kültürünün kökeni derin bir birikime sahiptir” diye konuştu.

25 Aralık 2019 Çarşamba günü yayınlandı