Akil Adamlar Heyeti Zonguldak’ta

Akil Adamlar Karadeniz Heyeti, Zonguldak ' a geldi.Akil Adamlar Karadeniz Heyeti, Zonguldak ' a geldi. Heyet, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ' ı makamında ziyaret etti. Karadeniz Akil İnsanlar Heyeti, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile görüştü. Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, Türkiye ' nin süreçte çok ciddi bedeller ödediğine dikkat çekti. Hakyemez, sürecin silahlar olmadan halledilmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle dedi:
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Akil İnsanlar Akil Adamlar Allah 


“Terör sorunuyla ilgili olarak hükümetin çözüm süreci var. Bu çözüm süreci bağlamında da biz de sivil toplum temsilcileri olarak toplumun temsilcileri olarak diyaloglar kurarak bu süreci desteklediğimizi belirtiyoruz. Ve bu süreci niçin desteklediğimizi Karadeniz Bölgesi ' ndeki 9 kişilik heyet olarak böyle illeri ziyaret ederek anlatıyoruz. Aynı zamanda bölgedeki insanların görüşlerini de almak istiyoruz. Ve bu görüş ve gözlemlerimizi rapor halinde hükümete sunacağız. İnşallah Türkiye için hayırlı olur. Türkiye bu süreçte çok ciddi bedeller ödedi. Bu sürecin silahlar olmadan halledilmesi gerekiyor. Demokrat ve siyaset yönüyle çözülmesi daha isabetli olur. Biz bu süreci destekliyoruz.”

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, “Allah yar ve yardımcınız olsun. Sizleri misafir etmekten bizler de memnuniyet duyarız. Tekrar hoş geldiniz” diye konuştu.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı