Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu... Fırtınayla gelen yağmurun şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı

Devrilen ağaçlardan detaylar
Parmak Yağmurlu Demir Parmaklık Şiddetli Yağış 20 Dakika 

- Su basan çadır dükkanlardan detaylar
- Kopan çatılardan detaylar
- Vatandaşlardan röp.
- Genel detay ve ayrıntılar

( TEKİRDAĞ )- Sevgi Kuş “Tamam dedim gidiyoruz artık dedim”- Fikri Kuş: “Çok korktuk” TEKİRDAĞ

- Tekirdağ’da dün gece meydana gelen şiddetli yağış ve fırtınanın etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Vatandaşlar fırtınalı geceyi anlatarak çok korktuklarını dile getirdiler. Tekirdağ’da dün akşam saatlerinde bir anda bastıran şiddetli yağışla birlikte merkez ilçe Süleymanpaşa’nın bazı bölgelerinde su baskınları yaşandı. Şiddetli yağışla birlikte ağaçlar devrildi ve bazı evlerin çatısı uçtu. Gece boyunca etkili olan yağışın verdiği maddi hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Sel nedeniyle yollarda ve orta refüjlerde kopmalar oluşurken, bazı duvarların demir parmaklıklarının kopup yollara savrulduğu gözlendi. Yağışlı fırtına anından zor durumda kalan vatandaşlar, gece boyunca yaşadıkları zorlukları anlattılar. “Nasıl kaçacağımızı bilemedik” Yağışın meydana geldiği geceyi anlatan İbrahim Kardeş isimli vatandaş, “Dün gece aşırı yağmurluydu nasıl kaçacağımızı bilemedik. İtfaiye ekiplerini çağırdık. Allah’tan geldiler yardım ettiler ve baya bir uğraştılar. Onlarında yardımıyla atlattık. İnşallah böyle bir şey yaşanmaz. Allah’ın takdiri yine de bilemeyiz” dedi.
“Gök gürültüsü olunca tamam dedim gidiyoruz artık dedim” Kurulu çadırlarda dükkanı su basan Sevgi Kuş isimli vatandaş ise, “Dün gece insanların bağrışları, gürültü vardı. Yani Allah’tan gelen bir şey kimsenin alakası yok ama. Çok berbat oldu yani o gök gürültüsü olunca tamam dedim gidiyoruz artık dedim. Oğlan ‘Al hırkanı çık hiçbir şeye bakma anne. Bin arabaya gel’ dedi.
Ama mal canın yongası insan bırakamıyor ki” diyerek fırtınalı geceye ait korkusunu dile getirdi. “Çok korktuk” Dükkanı su basan Fikri Kuş isimli vatandaşta gece çok gök gürültülü bir fırtınanın meydana geldiğini anlatarak, “Baya bir zayiat oldu. Çok korktuk korkmak demek ne kelime, 15-20 dakika daha sürse çadırlar bile gidebilirdi. Yani 5-10 dakika daha sürse çadırı terk edebilirdik” diye konuştu.
TESKİ ve belediye ekipleri cadde ve sokaklar ile su basan evlerdeki temizleme çalışmalarını sürdürüyor. (HLD-
20 Dakika Hakkında
Başrollerinde Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un yer alacağı 20 Dakika dizisi, hikayesini Kaçış Planı (The Next Three Days) filminden alıyor. Dizide, mutlu bir evlilikleri olan çiftin hayatları, kadının işlemediği halde bir cinayetle suçlanarak hapise girmesiyle altüst olması anlatılıyor. Her hafta yükselen bir tempoya sahip olacak dizide, koca, karısının bu cinayeti işlemediğinden emindir ve ipuçlarının peşinden koşar. Sonunda yapacak bir şey olm...
devamı
28 Haziran 2018 Perşembe günü yayınlandı