Adıyaman’ın yöresel tatları sergilendi

Etkinliğin yapıldığı alandan genel görüntü
Yarış Astronomi Tavuklu Pilav Tatlı Yarışma Öğrenciler 

-Sergilenen yemekler ve tatlılardan görüntü
-Açılış kurdelesinin kesilmesi
-Yemeklerin tadılması
-Sait Önder ile röp.
-Açılış konuşmaları
-Ödül törene

( ADIYAMAN )- Geleneksel Adıyaman Gastronomi Gününün ilki gerçekleştirildi ADIYAMAN

- Adıyaman’a has yemek ve tatlılar Geleneksel Adıyaman Gastronomi Gününde ikram edildi. Adıyaman Üniversitesi ve Adıyaman Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Geleneksel Adıyaman Gastronomi Günü etkinliğinden birbirinden farklı tatlar davetlilerin beğenisine sunuldu. Fıranda pirinç tavadan tavuklu pilava, dolmadan çiğköfteye, şillik tatlısından peynirli helva tatlısına kadar çok sayıda yemek ve tatlı sergilendi. Adıyaman Aşçı ve Pastacılar Derneği (ADAPAT) Başkanı Sait Önder ve Adıyaman’ın ileri gelen işletmeleri tarafından yapılan yemek ve tatlılar gelen davetlilere ikram edildi. Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencileri arasındaki yöresel tatlı yarışması düzenlendi.
Yarışmada 16 öğrenci yarışırken, yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenciye madalya ve çeşitli ödüller verildi.
Bunun yanında yemek ikramında bulunan işletmelere teşekkür belgesi verildi.
Törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, amaçlarının Adıyaman kültürünü tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti.
Talha Gönüllü, Gastronomi Gününde Adıyaman’ın en önemli ustalarının kendileriyle birlikte olmasından ve öğrencilerin yarışmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, Adıyaman’ın geçmişten günümüze mutfağını görmenin sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Adıyaman Belediye Başkanvekili Sait Kutlu ise konuşmasında, “Bizim için güzel ve değişik bir organizasyon oldu. Çocukluğumdan beri tatmadığım yöresel yemekleri tatmak beni çok mutlu etti” dedi.
Adıyaman Aşçı ve Pastacılar Derneği (ADAPAT) Başkanı Sait Önder ise gazetecilere yaptığı açıklamada, bu etkinlikte bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Adıyaman Belediye Başkanvekili Sait Kutlu, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karaçoşkun, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve çok sayıda kişi açılışa katıldı.

12 Nisan 2018 Perşembe günü yayınlandı