Abdülkadir Selvi, Musul operasyonunu anlattı

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'un, IŞİD'den temizlenmesi için Türkiye'den Irak'a ilk somut adım geldi. Türkiye, IŞİD'e karşı Musul operasyonuna hazırlanan Bağdat'a iki uçak dolusu askeri yardım malzemesi gönderdi. Çöl kamuflajından, çöl botuna; hücum yeleğinden, çelik başlığa 500 kişilik askeri malzeme Irak Savunma Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.
Yeni Şafak Işid Askeri Yardım Abdulkadir Selvi Musul 


TÜRK SAVAŞ UÇALARI OPERASYONA KATILACAK MI?

Musul'u kurtarma operasyonuyla ilgili Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'den de önemli değerlendirmeler geldi. Türkiye'nin bilgilendirildiği bir harekat planının olduğunu söyleyen Selvi, Türkiye'nin düzenlenecek operasyona lojistik destek verebileceğini belirtti. Türk savaş uçaklarının operasyona katılma ihtimalini düşük bulduğunu söyleyen Selvi, “Bunlar pazarlık unsurudur. Ben kesinlikle olmayacağız şeklinde bir cevap almadım. İha'larımızla görüntü desteği vereceğiz. Ayrıca orada eğitimiz peşmergeler var. Peşmergeler kara operasyonunda aktif rol alacaklar. Edindiğim bilgi kara operasyonuna 20 – 25 bin askerin katılacağı.” dedi.

OPERASYON İÇİN NİSAN AYI ÖNPLANDA

Kara operasyonunu Irak'ın çöl şartlarında dolayı mayıs ve haziran aylarında değil nisan ayında yapılabileceğine dikkat çeken Selvi, “Şu anda gönderilen kıyafetler çöle dayanıklı değil bahar ayında yapılacak operasyonda kullanılacak malzemeler. O yüzden benim edindiğin bilgi nisan ayının içinde bu operasyonun yapılacağı yönünde.” şeklinde konuştu.

PKK'DAN DESTEK

Abdülkadir Selvi, “Operasyonda PKK görev alacak mı?” sorusuna ise şöyle cevap verdi: Bu önemli bir nokta. PYD olarak Suriye'deki operasyonda IŞİD'e karşı mücadele etmişlerdi ve dünya çapında ilgi görmelerine yol açmıştı. Şimdi Irak'taki operasyona PKK olarak katılmak isteyecekler. Ben bu konuda Türk makamlarında katı bir tavır görmedim.
Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
4 Mart 2015 Çarşamba günü yayınlandı