Abdülkadir Selvi'den 14 Aralık eleştirisi

14 Aralık operasyonu Türkiye'nin ana gündem maddesi oldu. 13 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gazeteciler, emniyet görevlileri ve dizi yapımcıları gözaltına alındı. Operasyona sürpriz bir isimden tepki geldi.
Paralel Yapı Abdulkadir Selvi Yeni Şafak 


Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, “Tek kelime ile yanlış” başlıklı yazısında “Basına baskı yapılıyor diye dünyayı ayağa kaldıranların ekmeğine yağ sürüldüğünü” yazdı. Selvi, “Yaptıkları Türkiye'yi dünyaya rezil etmekten başka bir işe yaramadı” ifadelerini kullandı.

“BENİM İÇİME SİNMEDİ”
Yeni Şafak yazarı CNN canlı yayınında yazdıklarının arkasında durarak benzer eleştirilerine devam etti. Basın ve sanatçılarla ilgili konularda duyarlı olunması gerektiğini savunan Selvi, “
Bu operasyonlarda aldı boyutunu hesaba katmak gerekiyor. Zaman gazetesinin genel yayın yönetmenini almak için polislerin gitmesi, kapıya binlerce insanın birikip önceden hazırlanan pankartların açılması, bunların canlı yayında dünyaya duyurulması Türkiye'ye itibar kazandırmıyor. Basın ve sanatçılarla ilgili konularda daha duyarlı olmak gerekiyor. Burada kriminal bir suç varsa kriminal boyutuna eğilmesi gerekirken tam tersinden tutuluyor. Türkiye'de basına baskı yapılıyor gibi ithamlara maruz kaldığı bir dönemde dün verilen fotoğraf doğru değildi. Benim içime sinmedi.” dedi.

“FUAT AVNİ ŞAHIS DEĞİL”

Operasyonu bir gün öncesinden twitter'da deşifre eden Fuat Avni'ye de değinen Selvi, şu şekilde konuştu: Fuat Avni çok önemli bir nokta. Sosyal medya fenomeni olarak duyuruluyor ama ben buna itiraz ediyorum. Bu Fuat Avni örgüt içerisindeki paralel yapının hala istihbarat servislerinde yargıda çok güçlü olduğunu buradan kılcal damarlara kadar bilgi aldığını ortaya koyuyor. Bu iki şeyi gösteriyor. Bir; devlet içerisinde örgütlü bir cemaat var. Biz buna paralel yapı diyoruz. Ve iki; Fuat Avni bu paralel yapının oluşturduğu bir havuz. Fuat Avni bir şahıs değil.
15 Aralık 2014 Pazartesi günü yayınlandı