ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler - KİLİS

- Toplanan Filistinli grup - Protestodan detay - Cihad el - Mecir'in grup adına basın açıklaması yapmasıABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler - Kilis 'te toplanan bir grup Filistinli sığınmacı, ABD'nin Kudüs'le ilgili kararını protesto etti - Filistinli Cihad el - Mecir:"Kudüs için ve daha doğmayan çocuklarımız için ayağa kalmamız lazım"KİLİS (AA) - Kilis 'te yaşayan Filistinli sığınmacılar, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti.Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 150 kişilik grup, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla tekbir getirerek sloganlar attı.Grup adına basın açıklaması yapan Cihad el - Mecir, bütün İslam devletlerinin Kudüs için bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

Bütün Müslümanların İsrail ile bağlantısını kesmesi gerektiğine işaret eden el - Mecir, "İsrail ile herhangi bir ticaret yapmayalım artık. Kudüs için ve daha doğmayan çocuklarımız için ayağa kalmamız lazım. Devletimiz Filistin, başkentimiz de Müşerref Kudüs'tür. Kudüs'ü son nefesimize kadar koruyacağız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Çünkü İslam'ın ve Müslümanların yanında durdu." şeklinde konuştu.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.ABD Başkanı Trump, düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.Trump ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.
Sığınmacı Basın Toplantısı Sığınmacılar Basın Açıklaması Sığınma 

13 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı