300 tavukla başladı, şimdi 7 bin tavuğu var
Yumurta Baba Ocağı Organik Yumurta Tavuk Çiftliği Köy Yumurtası
-Yem verilmesi,
-Tavukların ve yumurtaların görüntüsü
-Yumurtaların toplaması
-İşletme sahibi Tuncay Ayaz'ın konuşması
-Murat Çiçek'in konuşması
-Genel ve detay
( SİİRT -ÖZEL)- Yıllarca gurbette çalıştıktan sonra memleketi Siirt’te dönen Tuncay Ayaz, tavuk çiftliği kurdu- 300 tavukla yumurta üreten Ayaz, bu sayıyı önce 4, ardından da 7 bine çıkardı- Ayaz’ın hedefi 40 bin tavukla yumurta üretmek SİİRT
- Yıllarca gurbette çalıştıktan sonra, iki yıl önce memleketi Siirt’in Kurtalan ilçesine dönen Tuncay Ayaz, burada 300 tavukla çiftlik kurdu. Kentte yoğun taleple karşılaşınca kapasiteyi arttıran Ayaz, tavuk sayısını önce 4 bine, ardından da 7 bine çıkardı. Hedefi 40 bin tavukla yumurta üretimi olan Ayaz, kendi markasını oluşturup, yurtdışına yumurta ihraç etmeyi planlıyor. Marmaris'te 20 yıl turizm işçisi olarak çalışan Tuncay Ayaz (32), iki yıl önce memleketi Kurtalan'a dönüş kararı aldı. Geldiği baba ocağında bir yakınıyla birlikte ilçe çıkışındaki bir düzlükte bir dönümü kapalı olmak üzere 5 dönüm alan üzerindeki 300 tavukla çiftlik kuran Ayaz, marketlere sattığı yumurtalar kısa sürede yoğun bir taleple karşılaşınca kapasiteyi 4 bin tavuğa çıkardı. Kentte günlük organik yumurtaya rağbetin artmasıyla da bir kez daha kapasite artırımına giden Ayaz, 7 bin tavukla yumurta üretmeye devam ediyor. Ayaz, kapasiteyi 40 bine çıkarıp, yurtdışına da yumurta ihraç etmeyi hedefliyor. Yıllarca Marmaris'te turizm işinde çalıştığını anlatan Ayaz, “Ancak içinde her zaman memleketime bir yatırım yapma düşüncesi vardı. Kesin dönüş yaparak baba ocağında bu işin ticaretini yapma kararı aldım ve bir tavuk çiftliği kurdum. Önce 200-300 tavuk ile başladım, sonra bunu 4 bin kapasiteye çıkardım, talep artınca 7 bine artırdım. Şuan yine de talebi karşılaşamıyorum, Organik köy yumurtası elde ettiğimiz için her yerden sipariş geliyor. Çok mutluyum" dedi.
Devletten destek alacak Şu aşamaya kadar 400 bin TL harcadığını aktaran Ayaz, önümüzdeki günlerde kapasiteyi artırması durumunda devletten destek ihtiyacı hissedebileceğini söyledi.
Ayaz, "Devletimiz yardımcı olursa 10 dönüm arazi üzerinde üretimi 45-50 bin kapasiteye çıkartarak iç piyasanın yanı sıra dışarıya da açılmayı amaçlıyorum” diye konuştu.
Ayaz’ın ortağı Murat Çiçek ise, Siirt'te yoğun bir yumurta tüketimini olduğunu dikkate alarak tavuk çiftliği kurduklarını belirterek, zamanla yoğun talep karşısında üretimi artırdıklarını söyledi.
Talepten son derece memnun olduğunu aktaran Çiçek, yeni tesisle 20'nin üzerinde kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını söyledi.
11 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı