24 ölümlü kaza yerinde kazada ölen anneler anıldı

Kaza yeri detay görüntü
Politika Siyasi Partiler Güvenlik Önlemi Siyasi Parti Ölümlü 

-Vatandaşlar karanfil bırakma ve dua
-Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü personeli karanfil bırakma ve dua
-CHP Ula ilçesi kadın kolları karanfil bırakma ve dua
-Ak Parti İl Kadın Kolları Ümmühan Toksöz açıklama
-AK Parti İl Başkanı Kadem Mete açıklama
-Dua edilmesi
-Karanfil bırakılması
-Arşiv

( MUĞLA )- Geçen yıl Anneler Günü etkinliği için Buca’dan Marmaris’e gelirken Sakartepe rampasında meydan gelen kazada yaşamını yitiren 21 anne için vatandaşlar ve siyasi partiler kazanın yaşandığı alana karanfil bıraktı ve dua ettiler. MUĞLA

- Geçen yıl 13 Mayıs tarihinde İzmir Buca’dan Marmaris’e Anneler Günü etkinliği için otobüs ile hareket halinde iken Sakartepe rampasında yaşanan kazada 24 kişi yaşamını yitirmişti. Kazada 21 anne 2 çocuk ve şoför ölürken, kazanın yıldönümünde Sakartepe rampasında vatandaşlar ve siyasi partiler tarafından kaza yerine karanfil bırakıldı ve dualar edildi. Kazanın yaşandığı Sakartepe rampasında Jandarma güvenlik önlemi alırken, Emniyet Bölge Trafik ekipleri trafik akışını sağladı. Kaza yerine vatandaşlar karanfil bıraktıktan sonra dua etti. Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, CHP, AK Parti, İyi Parti kadın kolları ve Akyaka Muhtarı Feridun Özsoy ile vatandaşlar kazanın yaşandığı noktaya karanfiller bıraktı. Kazanın yaşandığı alanda Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından iki hafta önce temizlik çalışması yapıldı ve kazada yaşamını yitiren 24 kişi adına 24 fidan dikimi yapıldı. Kazanın yaşandığı alana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı ve personeli, CHP Ula İlçe adın Kolları, Ak Parti İl Kolları Başkanı Ümmühan Toksöz, kadın kolları üyeleri ve Ak parti İl Başkanı Kadem Mete tarafından karanfil bırakıldı. Ak Parti İl kadın Kolları Başkanı Ümmühan Toksöz, “Bu özel ve anlamlı günde burada bulanma sebebimiz bundan tam bir yıl önce, tam da bu yolda meydana gelen elim kazadır. Anneler Günü nedeniyle İzmir ilinin Buca ilçesinden Marmaris’e gezi amaçlı yola çıkan midibüsün feci kazasında 21’i kadın 24 kişi hayatını kaybetmişti. Bugün hayatını kaybeden annelerimizi unutmadığımızı göstermek için burada toplandık. Buca’lı annelerimizi Anneler Gününde saygıyla ve rahmetle anıyoruz” dedi.
İl Başkanı Mete yaptığı açıklamada, “Geçen yıl Anneler Günü’nü Muğla Devlet hastanesi ile Adli Tıp arasında geçirmiştik sabaha kadar. Kaybettiğimiz annelerimizin yakınları ile beraber bu acıyı yaşamıştık. Biz bugün hem 21’i annemiz olmak üzere 24 car kaybettiğimiz bu yerde rahmete kavuşmuş olan annelerimizi anmak, hem de onların aile etrafının acısını paylaşmak üzere tekrar onları unutmadığımızı göstermek amacıyla bir araya geldik” dedi.

13 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı