24 gün önce kaybettiği papağanı için ödüllü el ilanı verdi

papağanı için el ilanı asan kişi
Özgürlük Bild Memur Düşünür Hayvan 

-evinden detay
-boş kafes detay
-röportaj
-Papağanın fotoğrafı

( KIRŞEHİR -ÖZEL) KIRŞEHİR

- Kırşehir'de çocuğu gibi baktığı papağanı kaybolan 55 yaşındaki Abdullah Durmuş, papağanı bulup getirene ödül vereceğini söyledi.

24 gün önce Medrese Mahallesi Ahmet Yesevi Bulvarı'ndaki evin balkonundan uçarak giden papağanını bulabilmek için şehrin her tarafına el ilanı astığını ifade eden Abdullah Durmuş, papağanın ilk kaybolduğu günlerde üzüntüden uyuyamadığını söyledi.

Kendisini papağanı için arayanların dalga da geçtiğini anlatan Durmuş, "Bir yıldır benimle birlikte olan gri renkli kırmızı kuyruklu jako cinsi papağanım vardı. Bizim için papağan değil bir çocuk gibiydi. Başkaları için bir hayvan olabilir ama benim ve ailem için 3-4 yaşında çocuk gibiydi. Benimle yatar benimle benim ağzımda beslenirdi. Omuzumdan inmezdi. Bizim bir aile ferdimiz gibiydi"dedi.
"Omuzunda hava aldırırken kaçtı" Hava aldırmak için çıkarttığı evinin balkonundan kaçan papağanı için arama çalışmalarına aile fertlerini de katan Durmuş, "Sabahlara kadar her tarafı aradım. Papağanımla ilgili her bölgeye ilanlar astım. Bulunması için ödül de koydum. Ne arayan ne soran oldu. Beni arayanlarda beni yanlış yönlendiriyor. Benimle dalga geçiyorlar. Bir ailenin 3-4 yaşında çocuğu kaybolsa ne düşünür ne yapar? Çocuğu kaybolan aile nasıl tepki verirse benim duygu ve hislerim de aynı 3-4 yaşında çocuğum kaybolmuş gibi Kırşehirlilerden yardım bekliyorum. Vicdanen yardımcı olunmasını bekliyorum. Allah rızası için bulunmasını da bekliyorum"diye konuştu.
Emekli memur olan Abdullah Durmuş, doğu görevi yaptığı sırada özgürlüklerine inanarak kuş beslemeye başladı ve o günden sonra da gittiği her ilde kuşlarla özel ilgilendiğini bildirirken evinin neşesi olan papağanın boş kafesi ile teselli olmaya çalışıyor.
5 Ağustos 2018 Pazar günü yayınlandı