23. 'Türk Dünyası Çocuk Şölenleri' İstanbul'da başladı - İSTANBUL

23. "Türk Dünyası Çocuk Şölenleri" İstanbul 'da başladı - İSTANBUL - Kadıköy kaymakamı Mustafa Özarslan'ın konuşması - Türk dünyası araştırmalar vakfı başkanı Közhan Yazgan'ın konuşması - Çocuk Şöleninden genel görüntü 23. "Türk Dünyası Çocuk Şölenleri" İstanbul 'da başladı - Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen "Türk Dünyası Çocuk Şölenleri" Kadıköy'deki yürüyüş ile başladıİSTANBUL (AA) - "Türk Dünyası Çocuk Şölenleri"nin 23'üncüsü Kadıköy'de bugün yapılan yürüyüş ile başladı.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfınca, Türk Cumhuriyet ve topluluklarında yaşayan Türk çocuklarının Türkiye'yi tanımaları, dünyanın dört bir köşesinde yaşayan kardeşleriyle bir araya gelmeleri, dostluklar edinmeleri ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeleri amacıyla gerçekleştirilen "Türk Dünyası Çocuk Şölenleri" Kadıköy'deki yürüyüş ile başladı.
Şölene, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye, Balkarya, Başkurdistan, Çuvaşistan, Dağıstan, Gagsuz Yeri, Karaçay, Kırım, Saha/Yakutistan Tataristan, Afganistan, Bulgaristan, Irak, Kosava, Makedonya, Ahıska ve Doğu Türkistan Türkleri olmak üzere 34 grup, yaklaşık 540 öğrenci ile 84 öğretmen katıldı.
Kadıköy İhsan Sungu İlkokulunda toplanan öğrenciler, elllerinde ülkelerine ait bayraklar ile İskele Meydanı Atatürk Anıtına doğru yürüdüler. Öğrencilere yürüdükleri esnada İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ile Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan eşlik etti.Atatürk Anıtı'nın önüne gelen grup, anıta çelenk bırakdıktan sonra şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını okudu.Şölende konuşma yapan Kadıköy Kaymakamı Özarslan, "Ben inanıyorum ki, milletimizin evlatları bütün bir medeniyete hizmet edecektir. Bu faaliyette ev sahipliği yapan, çocuklarımızı kucaklayan, evlatlarıyla tanıştıran, vatandaşlarımıza, annelerimize ve babalarımıza çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Közhan Yazgan yaptığı konuşmasında, şölen için gelen çocukların Türkiye'de misafir oldukları ailelerde, pek çok ortak noktayı gördüklerini, dostluklar kurduklarını ve en önemlisinin ise, aynı milletin birer parçaları olduklarını idrak ettiklerini belirterek, katılan her çocuğun gerçekleştirlen bu şölenden sonra Türk Dünyası'nın içersindedir diye konuştu.
Konuşmaların ardından misafir olarak gelen 8 grubun gösterileriyle devam eden şölen çocuk mehteran takımın gösterimiyle sona erdi.Yarın, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde 23. Türk Dünyası Şölenleri'nin büyük etkinliği olan "Şölen Gösterisi" ile devam edecek olan gösteri, 2 Mayıs'da, "14. Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması" programı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'ndeki programla son bulacak.
Şehit Saygı Duruşu Öğretmen Öğrenciler Mehteran Takımı 

29 Nisan 2019 Pazartesi günü yayınlandı