'2023'e Doğru Yeni Türkiye Paneli' düzenlendi - MALATYA

"2023'e Doğru Yeni Türkiye Paneli" düzenlendi - MALATYA - "2023'e Doğru Yeni Türkiye Paneli"nden detaylar - Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk'ün konuşması - Başbakan Müşaviri Doç. Dr. Mehmet Babacan'ın konuşmasıMALATYA (AA) - Malatya 'da, Yeşilyurt Belediyesi ile Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi'nin işbirliğiyle "2023'e Doğru Yeni Türkiye Paneli" düzenlendi.
Yeşilyurt Belediyesi ile Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi'nin işbirliğiyle "2023'e Doğru Yeni Türkiye Paneli" Malatya Kongre ve Kültür Merkezin'de düzenlendi.
Panele konuşmacı olarak Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk, Başbakan Müşaviri Doç. Dr. Mehmet Babacan ile SETA Dış Politika Direktörü Prof. Dr. Muhittin Ataman katıldı.
Panele konuşmacı olarak katılan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk, Türkiye'nin artık hem bölgesel hem de küresel anlamda aktör olduğunu belirterek, geçmişte vize almak için beklenilen ülkelere şuanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaport göstererek giriş yapabildiğini söyledi.

Türkiye'nin son 15 yıllık gelişmesine bakıldığında, gelecek yıllara daha öz güvenle hazırlanılması gerektiğinin görüldüğünü kaydeden Öztürk, "2023 ve 2071'in hayal olmadığına inanıyoruz ve gerçekleşmesi için mutabakat içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendisinin potansiyeline, bölgesel anlamda neye tekabül ettiğinin farkına varmayan bir topluluk hiç kimseye fayda etmez. " diye konuştu.
Türkiye'nin dünya milletlerinin kalbinde ayrı bir yeri olduğunu ancak dünya medyasının bunu yazmayacağını bunun da nedenleri olduğuna işaret eden Öztürk, şöyle devam etti:"Dünyada her gün binlerce güzellik yaşanır ancak, bunu dünya kamuoyuna açmazlar. Çünkü egemen güçler için dünya tasavvuru var, dünyanın yüzde 90 varlığını elinde tutmak isteyen güçler var ve bu varlığı hiç bir zaman paylaşmak istemeyen bir yapı var. Bu yapı artık kendi kendisini idare edemiyor, kim daha fazla alacak konusunda anlaşamıyor. O resmin içine Türkiye'yi koyduğumuzda inanın farklı bir noktadayız. Yerinden yurdundan edilmiş yaklaşık 3 milyon 500 insanın, 200 binini biz kamplarda ağırlıyoruz. Geriye kalanlar aramızda, komşumuz, iş yerinde çalışma arkadaşımız. Afrika, Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya'yada mazlumlara kapılarımızı açtık ki verelim diye. Verdiğimizin 10 katını almak için vermedik. TİKA Afrika'da sessiz sedasız yüzlerce binlerce yardım yapıyor, su kuyularından, sağlık tesislerinden her şeye el atıyor."Başbakan Müşaviri Doç. Dr. Mehmet Babacan ise Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını dönemler halinde anlattı.Türkiye'nin kırılma noktası yaşadığı dönemlerde güvenilir diye tabir ettiği ve devlet hazineleri veya kredi kuruluşlarından gerekli desteği göremediğini bildiren Babacan, "Kırılma anlarının hepsinde hemen hemen Türkiye'nin karşısında pozisyon alarak, birileri için çıkar yaratarak, Türkiye için olumsuz bir süreci tetiklediklerini görüyoruz. En yakın örneğini dün gece yaşadık. Normalde ağustos sonu gibi not güncellemsi yapması gereken kuruluş, kredi derecelendirme kuruluşlarının önemlilerinden bir tanesi. Dün pat diye değerlendirme yapma ihtiyacı duydu ve Türkiye'nin kredi notunu yabancı para cinsinden hemen pat diye bir kademe geri çekti. " ifadelerini kullandı.SETA Dış Politika Direktörü Prof. Dr. Muhittin Ataman da Türkiye'nin tarih boyunca bir takım yapılar tarafından yıpratılmaya ve topraklarının işgal edilmeye çalışıldığını ancak bu yapıların her seferinde mağlup olduğunu anlattı.
Dünya Medyası Bakanlık Kredi Notu Kuyular Rektör 

2 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı