2012 Ankara Kurbanlık Satış Yerleri

2012 Ankara Kurbanlık Satış Yerleri. İstanbul Kurbanlık Satış ve Kesim Yerleri 2012 (Ankara İstanbul İzmir). İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini, gerekli hazırlıkların da tamamlandığı bildirdi. Bun göre; 39 kurban satış yeri, 345 kurban kesim yeri ve 101 de kurban satış ve kesim yerinin olduğu açıklandı.
Mimar Sinan Basın Kuruluşu Cumhuriyet Girne Alışveriş 


İstanbul Büyükşehir Beldeyesi'nden yapılan yazılı bir açıklamayla, Kurban Bayramı öncesi İstanbul'daki hazırlıklar anlatıldı. 17 Eylül tarihinden itibaren kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğine yer verilen açıklamada, ' İstanbul genelinde 39 kurban satış yeri, 345 kurban kesim yeri ve 101 de kurban satış ve kesim yeri bulunmaktadır. ' denildi.

Veteriner hekim, veteriner teknisyeni ve zabıtadan oluşan ekiplerin tüm ilçelerde bayram boyunca her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için görev yapacağının vurgulandığı açıklamada, ' Kurban kesen vatandaşlara teknik bilgi vermek amacıyla 10 bin kurban kitapçığı verilecektir. 45 bin adet kurban poşeti de dağıtarak sağlıklı bir ortamda hizmet verilebilmesi için çalışılacaktır. ' ifadelerine yer verildi.Belediye açıklamada, Alibeyköy'deki modern kesimhanede daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da satış ve kesim hizmeti sunulacağını duyurdu.

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyeler vatandaşlara kurban kesiminde yardımcı olmak için var gücüyle çalışıyor. Üsküdar Belediyesi de çeşitli noktalara kurduğu kurban satış ve kesim yerleri ile bayrama hazır hale geldi.

Küplüce, Çengelköy, Ferah Mahallesi, Rasathane Caddesi ve Barbaros Mahallesi'ndeki merkez noktalarda kurban satış ve kesim işlemleri en sağlıklı ortamlarda yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ' nden temin edilen 10 adet seyyar kesim konteynırı ilçe genelindeki 5 satış noktasında vatandaşlara hizmet verecek. Büyük merkezler dışında ayrıca oto yıkama merkezlerinde de uygun şartlar sağlanması durumunda kesim işlemleri yapılabilecek.

Yapılan çalışmalarda ayrıca satış amacıyla gelen hayvanlar kontrolden geçirilerek veteriner sağlık raporları ve pasaportları incelenirken kurban satış ve kesim yerlerinde günlük dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Bu çalışmaların yanı sıra kesim ve satış yerlerinde dikkat edilecek hususlar ile kurbanlık hayvan alırken nelere dikkat edileceğini belirten bilgilendirici broşürler vatandaşlara dağıtılıyor.

Kurban Satış Noktaları:

KÜPLÜCE MAHALLESİ KÜPLÜCE MUHTARLIĞI ARKASI
ÇENGELKÖY NATOYOLU BOSNA BULVARI OTO MÜZESİ YANI
FERAH MAH ÇAMLICA YOLU SONDURAK GAYE LİSESİ YANI
RASATHANE CAD MESA SİTESİ FEN İŞLERİ DEPOSU
BARBAROS MAH BURHAN FELEK SPOR SALONU SOKAĞI

-BAŞKENTTEKİ KURBANLIK SATIŞ YERLERİ-

Altındağ'da Karapürçek Mahallesi, Çankaya'da Mühye Köyü, Emek ve Ayrancı Pazar Yeri, Etimesgut'ta Optimum Alışveriş Merkezi yanı ile Bağlıca köyü, Keçiören'de Ovacık Mahallesi, Mamak'ta Samsun Karayolu üzerindeki Ortaköy mevkisi, Sincan'da Çimşit Mahallesi'ndaki Göçmen Blokları yanı, Yenimahalle'de ise Hurdacılar Sitesi karşısı ile Batıkent İlkyerleşim Mahallesi.

-KURBANLIK KESİM NOKTALARI-

Altındağ: Aydınlıkevler Pazar Yeri, Doğantepe Pazar Yeri, İskitler Pazar Yeri, Karapürçek'teki 55 ve 59. Sokaklar ile Site Yıldız Pazar Yeri. Çankaya: Mühye Köyü, Emek Pazar Yeri ve Ayrancı Pazar Yeri, Etimesgut: Optimum Alışveriş Merkezi yanı, Elvankent Kapalı Pazar Yeri, Alsancak Pazar Yeri, Eryaman 1. Etap Kapalı Pazar Yeri, Güzelkent Pazar Yeri ve Bağlıca Köyü. Keçiören: Aktepe Pazar Yeri, Atapark Pazar Yeri, Ayvalı Pazar Yeri, Çaldıran Pazar Yeri, Yeşiltepe Pazar Yeri, Esertepe Pazar Yeri, Kalaba Pazar Yeri, Ovacık Kesim Yeri, Ufuktepe Pazar Yeri, Uyanış Pazar Yeri ve 23 Nisan Pazar Yeri. Mamak: Ortaköy Kurbanlık Satış Alanı ve Mamak Pazar Yeri. Yenimahalle: Batıkent İlkyerleşim Mahallesi, Batıkent Andaç Pazar Yeri, Batıkent Ergazi Pazar Yeri, Demetevler Pazarı, Hurdacılar Sitesi karşısı, Serhat Pazar Yeri, Şentepe Pazarı ve Ümitköy Pazarı.

İzmir'de Kurbanlık Satış ve Kesim Yerleri Belirlendi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İzmir Valiliği'nde, yaşanabilecek sıkıntılar masaya yatırıldı.Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İzmir Valiliği'nde, yaşanabilecek sıkıntılar masaya yatırıldı. Kurbanlık yerleri ve işlemlerinden sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, muhtemel aksaklıkların önlenmesi için kaymakamlarla toplantı yaptı. Belediyelerin son yıllardaki altyapı hizmetlerinin son derece güzel olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Harputlu, hijyen kurallarının da çok önemli olduğunun altını çizdi. Kurbanlık satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin ilçelere giderek uygun yerleri incelediğini söyleyen Harputlu, Bayram sonuna kadar denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

KURBANLIKSATIŞ VE KESİM YERLERİ

BAYRAKLI Doğançay Mezarlık Yanı (satış ve kesim)
Doğançay Su Fabrikasının üst tarafı (satış ve kesim)
Çamkıran Kapalı Pazaryeri(kesim)
Yeni Girne Kapalı Pazaryeri Kurban satış ve kesim.
Balçova Eski Çeşme Yolu Flora Çiçekçilik yanı(satış ve kesim)
Üçkuyular İskelesi karşısı/İnciraltı Marina tarafı (satış ve kesim)
Merkez Kur'an Kursu Bahçesi (kesim)
Tesco Kipa / İncirlaltı Mah.Mithatpaşa cad. No: 1462 (satış)
Buca Kaynaklar Olduruk Mevkii Tansaş Et Entegre Tesisleri yanı (satış ve kesim)
Tansaş Et Entegre Tesisleri / Migros / Kaynaklar Olduruk mevkii (satış ve kesim) Kaynaklar Adakçılar Sitesi (satış)
Kaynaklar Merkez Mahallesi Pazaryeri (satış)
Kaynaklar Cumhuriyet Mahallesi Şehit Nurettin Gök Sokak (satış)
Günay Şanlı 132 Sokak No: 6 (kesim)
Tüker Oto Yıkama M. Akif Caddesi No: 99 (kesim)
Numune Kasap 132 Sokak No: 1 (kesim)

BORNOVA

Egemenlik Mahallesi 6106 Sokak/Dökümcüler Sitesi Yanı-Işıkkent (satış ve kesim)

Çamdibi kapalı Pazaryeri (kesim)

Atatürk Mahallesi Kapalı Pazaryeri (kesim)

ÇİĞLİ 75.Yıl Meslek Lisesi Karşısı 9295 Sokak İstasyonaltı Mahallesi (satış ve kesim) Gediz Üniversitesi kampus alanı/Büyük Çiğli 35 parsel Egekent girişi (satış ve kesim) Evka 2 Pazaryeri 6808 Sokak (kesim)

Evka 5 Pazaryeri 8929 Sokak (kesim)

Egekent Pazaryeri 8845 Sokak (kesim)

İstasyonaltı Pazaryeri 8262 Sokak (kesim)

Sasalı eski Mezbahası (kesim)

Harmandalı Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Mimar Sinan Caddesi (kesim)

GAZİEMİR

Zafer Mahallesi 10 Ada, 8 parsel (satış ve kesim) Aktepe Mahallesi 48 ada 4 ve 5 parsel (satış ve kesim) Aktepe Mahallesi 2046 Ada 1 parsel (satış ve kesim) Tesko Kipa Gaziemir A.V.M. (satış ve kesim) Sarnıç beldesi Fatih Mahallesi 1203/1 Sokak (satış ve kesim) Aktepe Mah. 47 Ada 7 parsel (satış ve kesim) Aktepe Mah. 48 Ada 4, 5, 7 ve 8 parsel (satış ve kesim) Aktepe Mah. 2059 Ada 2-3 parsel (satış ve kesim) Evka-7 Zafer Mahallesi Çay Mahallesi 9 Ada 13 parsel (satış ve kesim) Sevgi Mahallesi Pazaryeri (kesim)

Aktepe Mahallesi Pazaryeri (kesim)

Irmak Mahallesi Pazaryeri (kesim)

NARLIDERE Narlıdere Belediyesi Kapalı Pazaryeri Canlar Sokak (kesim)

Güzelbahçe Yalı Mahallesi Pazaryeri (satış ve kesim) Atatürk Mahallesi Otobüs Son Durağı (satış ve kesim)

KARŞIYAKA Karşıyaka Belediyesi yeri / Başpehlivankaraali Cad. üzeri (satış ve kesim) Örnekköy Mezarlığı'nın alt kısmı (satış)

Şemikler Pazaryeri (kesim)

Cumhuriyet Pazaryeri (kesim)

Çok Katlı Pazaryeri / Bahçelievler (kesim)

Elit Sitesi Pazaryeri (kesim)

Yalı Pazaryeri (kesim)

Bostanlı Pazaryeri (kesim)

Örnekköy Pazaryeri (kesim)

KONAK Halkapınar Mahallesi 1201/8 Sokak ile 1443 Sokak arası (satış ve kesim) Yeşildere Kocakapı Mahallesi boş arsalar (Eski Bit Pazarı) (satış ve kesim) Murat Reis Mahallesi 246 Sokak No: 40-50 arası (Askeri Hastane yanı) (kesim)

KARABAĞLAR Uzundere Otoban altı 208-210-211-841-951 parseller (satış) Uzundere Otoban altı dere kenarı (kesim)

Yeşilyurt Öğrenci Yurdu (kesim)

Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu 175/1 sokak No: 8 Basın Sitesi (kesim)

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı 108/2 Sk. No: 20 (kesim)

Yeşilyurt Pazaryeri (kesim)

Kooperatif Evleri Pazaryeri (kesim)

Eskiizmir Pazaryeri (kesim)

Evliyazade Akkuş Erkek Kur'an Kursu 9525 sokak No: 3 Yeşilyurt (kesim)

Oto ve halı yıkama yerleri (kesim)
17 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı