Kılıçdaroğlu'na Kemal Derviş göndermesi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda eski ekonomiden sorumlu devlet bakanı Kemal Derviş'in, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı görev teflini kabul ettiğini kabul ettiğini açıklamıştı.
Başbakan Kemal Derviş Ahmet Davutoğlu Kemal Kılıçdaroğlu 


Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'nda bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na Kemal Derviş göndermesi yaptı.

'ÇİFTÇİLERİMİZE BAKIŞLARI BELLİ'

Davutoğlu, 'Biz iktidara geldiğimizde tarıma verilen desteklerin tümü kaldırılmıştı. Tarımda ucuz elektrik kullanım desteği 2002 yılında kaldırıldı. Şimdi 2002 yılında bunlar kaldırıldığında ANAP-DSP ve MHP hükümeti vardı. Bu desteklerin kaldırılmasını da kim planlıyordu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugünler de kendisine çokça danıştığı Kemal Derviş planlıyordu. Çiftçilerimize bakışı belli olan bir zihniyet. İktidarda muhayyer diyorum altını çizerek dışarıdan bakan yapılması görüşülen Kemal Derviş. Biz iktidara geldiğimizde tüm yardımlar kesikti' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Çiftçiye hürmet göstermeyen idarenin yaşaması mümkün değildir. Dün miting alanında verdiğimiz müjdelerin yanı sıra akşam Ankara'ya gelince müjde verici bir imza attık. Doğal afetten zarar gören çiftçilerimiz için 30 milyon TL acilen İsparta'ya gönderildi. Nerede bir mağduriyet yaşayan çiftçimiz varsa haberimiz oluyor.

- Tarım sigortası uygulamasını ilk kez biz başlattık. İyileştirme gerekiyorsa yapacağız.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
9 Mayıs 2015 Cumartesi günü yayınlandı