Yılın ilk Hicaz Narı hasadı Silifke’de yapıldı

Nar bahçesinden genel ve detay görüntü
Yakın Plan Fabrika Yurt Dışı Kadın İşçi İhracat 

-Nar toplayan kadın işçilerden genel ve detay görüntü
-Nar toplayan erkek işçiden görüntü
-Nar toplayan kadın işçiden yakın plan görüntü
-Nar toplayan erkek işçiden yakın plan görüntü
-Nar ağacı ve çalışanlardan görüntü
-Narların dalında yakın plan görüntüsü
-Tüccar Nail Turan Bobuş ile röportaj
-Kasadaki narlardan yakın plan görüntü
-Kesilen nardan yakın plan görüntü
-Nar yiyen tüccardan görüntü

( MERSİN - ÖZEL) MERSİN

- Yılın ilk Hicaz Narı hasadı Mersin’in Silifke İlçesinde yapıldı. Üretici Cem Ergül’e ait 45 dönümlük bahçeden ilk hasadı yapılan Hicaz Narı'nın, kilosu dalında 4 liradan satıldı. Dikim yaptığı ilk yıl ürün almaya başladığını belirten Ergül, bu yıl 60 tona yakın rekolte elde edeceğini söyledi.

Narın kilosu dalında 4 liradan satılırken Türkiye’de iç piyasa ve talep olursa yurtdışına ihraç edilmek üzere işleme ve paketleme tesisine gönderildiğini belirten Ergül, sezon sonunda ise meyve suluk narın 1 liradan satıldığını ifade etti.
Tüccarların ekip halinde gelerek dalında satılan narları topladıklarını belirten Ergül, “Narları ilk olarak işleme ve paketlemeye götürüyoruz, ardından talebe göre konteynırlarla yurt dışına ihracını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ise bu yıl bin 500 dönüm araziden 2 bin tonun üzerinde hicaz narı hasadının yapılmasını beklediklerini ifade ederek, ilçenin ova kesimlerinde narenciyeye alternatif olarak üretimi yapılan hicaz narının erken hasat edildiğini söyledi.

Doygun, İhracatçıların da bölgeye gelerek dalında satılan narları topladıklarını ifade ederek, “Narları ilk olarak işleme ve paketlemeye götürüyoruz, ardından talebe göre konteynırlarla yurt dışına ihracını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Tüccar Nail Turan Bobuş ise, “45 dönüm arazide hicaz nar hasadının ilkini gerçekleştirildik. Bu narın erkenci olması ile birlikte bölgemizde dikimi yoğunlaştı. 60 ton ürün bekliyoruz. Ürünlerimizi Rusya ve Ukrayna’ya ihraç ediyoruz. Tarsus’taki fabrikamızda paketleme ve işlemesini gerçekleştiriyoruz. Kilosu şu an dalında 4 liradan gidiyor. Paketlemeye aldığımızda fiyat yükseliyor. 6.5 ila 7 lira arasında değişen fiyatla satıyoruz” dedi.
(MŞN-
Yakın Plan Hakkında
Geç saatlere kadar, büyük emekler sarf edilerek çekilen dizilerin kamera arkası görüntüleri, setlerin günlük çalışma tempoları, oyuncular, yapımcılar ve senaristlerle çok özel röportajlar Yakın Plan ile evlerinize geliyor… Başarılı ve güzel sunucu Esra Balamir ile bu eğlenceli ve keyifli serüveni sakın kaçırmayın! Yakın Plan, her Cumartesi saat 23:00'de Beyaz TV’de…...
devamı
19 Ağustos 2021 Perşembe günü yayınlandı