Osmaniye'de salçalık biber tezgaha düştü

- Osmaniye Belediyesi Sebze Meyve Toptancı Hali - Kırmızı biber yüklü kamyon - Biber satın alanlar - Biber tartan esnaf - Araçlara biber taşınması - Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Murat Yalçın le röportaj - Biberlerin biber çekme tezgahlarında çekilmesi OSMANİYE (AA) - Çukurova'nın önemli salça üretim merkezlerinden Osmaniye 'de kırmızı salçalık biber pazar tezgahlarında satılmaya başlandı.Kamyonlarla sabahın erken saatlerinde Osmaniye Belediyesi Sebze Meyve Toptancı Haline getirilen biberler, pazarcılar tarafından alınıyor.Pazardan alınan salçalık kırmızı biberler ise biber çekme tezgahlarında çekilip, kurutularak biber salçası haline geliyor. Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Murat Yalçın, kentte salçalık kırmızı biberlerin kilosunun 1 lira 30 kuruş ile 1 lira 60 kuruştan satışa sunulduğunu söyledi.

İlerleyen günlerde fiyatlarda fazla artış olmayacağını düşündüğünü dile getiren Yalçın, "Bölgemize salçalık biberler, Adana'nın Karaisalı ilçeleri, Hatay bölgesi ile Bura ve Manisa'dan geliyor. İnsanlarımız kışlık salçalarını kendi yapıyor. Kentimizde de 1,5 ay salçalık biber telaşı yaşanıyor. Ağustos'ta zahmetli yolculuğun ardından salça yapılarak yılın 365 günü sofralarımızdaki yemeklere lezzet veriyor." diye konuştu.
Hasattan, salça yapımına kadarki aşamalarda çok sayıda insanın istihdam edildiğini dile getiren Yalçın, "Kırmızı biberin tarladan hasatı, kamyonlara yüklenmesi, sebze haline getirilmesi, buradan satışı, nakliyesi, biber çekim makinelerinde çekilerek salça haline getirilmesine kadarki aşamalarında çok sayıda insan ekmek yiyor ve büyük bir ekonomik girdi sağlıyor." ifadelerini kullandı.
Pazarcı Kırmızı Biber Misyon Sebze Hali Çekim 

9 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı