Başkan Yalçın: “Seyyanen zam ve memurların payına düşen refah payını istiyoruz”

Başkan Yalçın'ın konuşmaları
Basın Açıklaması Enflasyon Rakamı Enflasyon Oranı Kamu Görevlileri Katsayı Uygulaması 

-Genel ve detay

( ANKARA ) ANKARA

- Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Her şeye zam yapılırken, memurun seyretmesini bekleyemezsin. Seyyanen zam ve memurların payına düşen refah payını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Memur-Sen üyeleri Ulus Meydanı’nda 6.Dönem Toplu Sözleşmesi öncesi taleplerini dile getirmek için toplandı. Başkan Ali Yalçın burada basın açıklamasında bulundu. Haziran ayı enflasyon rakamının 1.94 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Yalçın, “Böylelikle kamu görevlilerinin 1 Ocak 2021’de almış oldukları yüzde 3’lük zammın üzerinden 6 ay geçti ve Mart ayında yüzde 3’lük zam eridi 4 ay boyunca keseden gitti. Şimdi geldiğimiz noktada 6 aylık enflasyon rakamının 8.45 olduğu görülüyor. Bu da 5.45’lik enflasyon farkının olduğunu söylüyor” dedi.
Korona virüs salgınının hayatın akışını etkilediğini belirten Başkan Yalçın, “Dolayısıyla böylesi koşullarda ülke ekonomisinin kur üzerinden yaşadığı finansal dalgalanmanın farkındayız. Memur Konfederasyonu olarak, 4 milyon memur 2 milyondan fazla memur emeklisinin milli gelirden alacağı payı belirleme yetkisini elinde bulunduran Memur-Sen olarak durduğumuz yerin de, sorumluluğumuzun da zorunluluğumuzun da farkındayız. Biz emeğimizin, ekmeğimizin derdindeyiz, alın terimizin ve hakkımızın teslim edilmesinin peşindeyiz” diye konuştu.
Başkan Yalçın, Memur-Sen olarak sistemin değişmesini istediklerini söyleyerek, “Hayali enflasyon üzerinden değil reel gerçekler, piyasa enflasyonu üzerinden artışları belirleyelim. Artık enflasyon oranı bazlı güncelleme, yeniden değerleme katsayı uygulaması yerine büyümenin yansıtıldığı, refah payının kamu görevlilerine aktarıldığı, adil bir sistemin kuruluş startını hep beraber 6. Dönem Toplu Sözleşme’de verelim diyoruz. Kamu görevlisini devletin yükü olarak görmeyin. Kamu görevlisi devletin yükü değil devletin en önemli gücüdür” değerlendirmesinde bulundu. Taleplerini maddeler halinde açıklayan Başkan Yalçın, “Her şeye zam yapılırken, memurun seyretmesini bekleyemezsin. Seyyanen zam ve memurların payına düşen refah payını istiyoruz” açıklamasında bulundu. Kamu görevlilerine refahtan pay verilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, en düşük devlet memur maaşının da yüzde 10’u aşan oranda seyyanen zamlanmasını söyledi.

Kamudaki istihdamın kamudan olması gerektiğini de dile getiren Başkan Yalçın, sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi gerektiğini aktardı.
5 Temmuz 2021 Pazartesi günü yayınlandı