Ali Babacan: “Bundan Sonra SPK Biraz Daha Dikkatli Olacak”

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bundan sonraki dönemde Sermaye Piyasası Kurulu ' nun (SPK) daha dikkatli olacağını belirterek, “Son birkaç yıldır şirket sayısını hızlı arttırma adına biraz ölçü kaçtı. Şirket sayımız arttı ama kalite sorunumuz var. Bundan sonraki dönemde biraz daha halka açılmalarda dikkatli olacağız” dedi.
Başbakan Başbakan Yardımcısı Swissotel Ali Babacan Sermaye Piyasası Kurulu 


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Swissotel ' de düzenlenen “Melek Yatırımcılık Lansmanı”na katıldı. Ali Babacan ekonomide küçük ölçekte şirketlerin son derece önemli olduğunu dikkat çekerek, “İstihdam açısından baktığımızda katkıları çok büyük. Büyük şirketler teknoloji yoluyla sermaye yoğun çalışma şekliyle belki istihdam konusunda kendine düşen pay kadar etkili olamıyor ama küçük ve orta boyutta işletmeler yeni girişimler gerçekten bir ülkede istihdamın oluşmasında en önemli unsurlar. Geleceğe yön verebilecek yeni şirketler ortaya çıkıyor” dedi.

Türkiye ' nin son 10 yıl içerisinde en çok gelişen ekonomilerden biri olduğunu belirten Babacan, “ Türkiye ' nin geleceğini çok parlak görüyoruz. Amerika ' dan en çok ağırlıklı hammadde ama ihraç kalemlerimize bakıyoruz ağırlıklı sanayi ürünleri. Bunu kendi iş becerimizle yapıyoruz. Hammaddemiz fazla yok ama son 10 yılın en çok gelişen ekonomilerinden biriyiz” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZ İŞ DÜNYASINA PEK GİRMİYOR”

Ali Babacan, konuşmasında Türkiye ' de gençlerin iş dünyasına girmediğini de vurguladı. Babacan, “Üniversite diploması alana kadar gençlerimiz iş dünyasına pek girmiyor. Mutlaka genç yaşlarda okulla iş hayatının irtibata girmesi gerekiyor. Hafta sonları çalışma yazları çalışma bunlar çok önemli. Biz yeni bir YÖK Kanunu çalışıyoruz. Bu yeni YÖK Kanunu tasarısında bunları oluşturmaya çalışıyoruz ama aynı zamanda akademisyenlerimizin de iş dünyası ile daha sıkı irtibatta olması gerekiyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bundan sonraki dönemde SPK ' nın daha dikkatli olacağını belirterek, “Son birkaç yıldır şirket sayısını hızlı arttırma adına biraz ölçü kaçtı. Dolayısıyla bundan sonraki dönemde SPK biraz daha dikkatli olacak. SPK bundan sonra belli bir aşamaya gelmiş şirketlerin halka açılmasına daha sıcak bakacak. ' Bu serbest piyasa isteyen istediğini yapar yatırımcı da serbesttir. ' Bu kadar rahat çalışmıyor mekanizma çünkü son birkaç yılki tecrübesinden memnun değiliz. Şirket sayımız arttı ama kalite sorunumuz var. bundan sonraki dönemde biraz daha halka açılmalarda dikkatli olacağız” diye konuştu.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı