10 yıldır Afrika ülkelerini 'soğutuyor' - KONYA

10 yıldır Afrika ülkelerini "soğutuyor" - KONYA - Üretim tesislerinden detaylar - Ağaçayaklar'ın açıklamaları10 yıldır Afrika ülkelerini "soğutuyor" - Konya 'da 40 yıldır soğutma sistemleri imalatı yapan Çağlayan Soğutma, ürünlerini başta Afrika ülkeleri olmak üzere 55 ülkeye ihraç ediyor - Çağlayan Soğutma Genel Müdürü Ağaçayaklar: - "Yaklaşık 55 ülkeye bu yıl itibariyle üretimimizin yüzde 75'ini ihraç ediyoruz. Yüzde 25'ini de iç pazara veriyoruz. Yılda yaklaşık 40 milyon liralık ihracat gerçekleştiriyoruz"KONYA (AA) - ENGİN ÖZEKİNCİ - Konya 'da 40 yıldır soğutma sistemleri imalatı yapan Çağlayan Soğutma, üretiminin önemli bir bölümünü Afrika ülkeleri başta olmak üzere 55 ülkeye satıyor.Merkez Selçuklu ilçesindeki 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Çağlayan Soğutma'nın, 22 bin 500 metrekarelik fabrikasında 180 işçiyle, soğutma dolabı, dondurucu ve soğutma reyonları üretiliyor.Firmanın genel müdürü Mehmet Zahid Ağaçayaklar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında dış pazara açıldıklarını, Afrika'ya, Ortadoğu'ya, Avrupa'ya, Amerika, Kanada ve İngiltere'ye ihracat yaptıklarını söyledi.

"Afrika'da Somali, Kenya ve Fildişi Sahilleri gibi ülkelerle, ayrıca Avrupa'daki süpermarketlerle çalışıyoruz." diyen Ağaçayaklar, şöyle devam etti:"Avrupa'daki ülkelerle ciddi anlamda ticaretimiz var. Et, süt ve meyveler için soğutma dolabı gönderiyoruz. Türkiye'de bunların hepsini bir arada yapan tek firmayız. Yaklaşık 55 ülkeye bu yıl itibariyle üretimimizin yüzde 75'ini ihraç ediyoruz. Yüzde 25'ini de iç pazara veriyoruz. Yani yaklaşık olarak 40 milyon liralık ihracat gerçekleştiriyoruz. Bunu artırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İstihdamı artırmak da hedeflerimiz arasında. Her yıl 25 kişiyi istihdam etmeye gayret gösteriyoruz. İstihdama katkımız büyük ölçüde devam ediyor." - İsrail ve Suudi Arabistan'dan ciddi talep varAğaçayaklar, ülkeye daha fazla döviz girmesi için çabaladıklarını belirterek, "Diğer ülkelerin firmalarına göre daha az maliyetle iş yapıyoruz. İhracat için yeni pazar çalışmalarımız devam ediyor. İsrail ve Suudi Arabistan'dan çok ciddi talep alıyoruz. Bunları değerlendiriyoruz. İnşallah önümüzdeki 5 yılda ihracatımızın daha da artacağını düşünüyoruz. Birçok ülke maliyetlerin artmasından şikayetçi olduğu için bizi tercih ediyor." dedi.
Ar - Ge çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayan Ağaçayaklar, şunları kaydetti:"Almanya'ya haftada 4 tır ürün gönderiyoruz. Almanya'nın ardından, Avrupa'da ihracatımız sırasıyla Hollanda, İngiltere, Belçika, İsviçre ve Fransa ile fazla. Özellikle son 2 yıldır Afrika'ya çok ağırlık verdik. İnşallah 5 yıl sonra ihracatımız 75 milyon liraya ulaşmış olacak."
İngiltere Süpermarket İhracat İsviçre 2008 Yılı 

12 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı