YGS'nin Bir Şampiyonu Da Osmaniyeden Sümeyye Oldu

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) tüm puan türlerinde 500 puan alarak Türkiye birincisi olan Sümeyye Nur Satin, büyük sevinç yaşadı. Sınavlara FEM dershanesinde hazırlanan Satin, sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah 


Osmaniye TOBB Fen Lisesi öğrencisi Sümeyye Nur Satin, YGS'de tüm puan türlerinde 500 puan alarak, Konya'daki Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdullah Coşkun'la birlikte birinciliği paylaştı.

Ev hanımı bir anne ile memur bir babanın kızı olan Satin, ailesiyle Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ı makamında ziyaret etti. Sümeyye Nur Satin, başarısını planlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerinin yardımıyla bu başarıyı elde ettiğini ifade eden Satin, şunları kaydetti: ''Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu birinci aşamaydı ikinciye de çok çalışacağız inşallah. Tıp fakültesini düşünüyorum. Doktor olmak istiyorum. Aslında çok karışık duygular içerisindeyim. Heyecanlıyım, söyleyecek söz bulamıyorum. Sınav sonucuma evde baktım. Çok mutluyum.''

Vali Cerrah da Satin'i, başarısı ve Osmaniye'nin adını duyurduğu için tebrik ettiğini ifade ederek ödüllendirdi.

20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı