Nabi Avcı'dan Dershane Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, parti genel merkezinde AK Partili vekillerle bir araya gelerek dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin bir toplantı gerçekleştiriyor. TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Fikri Işık, ' Aslında dershanelerin dönüşümü olayın küçük bir parçası. Türkiye'nin sınav sisteminde önemli bir dönüşüm olacak. Bu dönüşümün en sağlıklı şekilde oluşması için önemli bir tartışma zemini olacak ' dedi.
Milli Eğitim Bakanı Eğitim Komisyonu Zaman Gazetesi Bakanlar Kurulu Milli Eğitim Komisyonu 


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, parti genel merkezinde AK Partili vekillerle bir araya gelerek dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin bir toplantı gerçekleştiriyor. Toplantıda, vekillerle görüş alışverişinde bulunularak, dershanelerin dönüştürülmesini noktasında yapılacaklar vekillere anlatılacak. Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Fikri Işık, ' Milletvekillerimiz kafalarındaki bütün soruları Sayın Bakanımıza soracaklar. Eminim ki buradan çıkarken herkes mutlu olacak. Dershanelerin dönüşüm sürecini konuşuyoruz. Bu noktada Bakanlığımızın yaptığı çalışmaları milletvekillerimize tüm detaylarıyla anlatılacak. Salı günkü toplantıda zaman baskısı çok fazla olunca, çok kısa bir sürede Sayın Bakanın bu kadar geniş bir çalışmayı sunması zaten mümkün değildi. Bugün bu noktada zaman baskısı olmadan güzel bir görüşme yapacak ' dedi.

Eleştiriler üzerine taslağın değiştiği iddialarına ilişkin değerlendirmede bulunan Işık, ' Şu anda eleştirilerden Zaman Gazetesi'nin ilk günkü taslak dediği kabul edilemeyen öneri ise o zaten hiç gündeme alınmamıştı ve zaten bir yasama süreci yaşayacağız. Bu süreçte, önce Bakanlar Kurulu'na bir taslak gelecek. Bakanlar Kurulu bunu özellikle değerlendirecek. Bakanlar Kurulu 'Evet bu taslak yeterlidir, bunu kanun tasarına dönüştürelim' derse o zaman Meclis'e kanun tasarısı olarak gelecek. Meclis'te makul bir süre içinde komisyona gelecek ve ondan sonra genel kurula gelecek. Bu süreçler yaşanmadan, herşeyi oldu bitti gibi sunmak veya yansıtmak hakkaniyete uymaz. 4+4+4'te biz bunu yaşadık. Tam bir yasama süreci yaşandı. Aslında dershanelerin dönüşümü olayın küçük bir parçası. Türkiye'nin sınav sisteminde önemli bir dönüşüm olacak. Bu dönüşümün en sağlıklı şekilde oluşması için önemli bir tartışma zemini olacak. Sürecin herkesin içine sinecek bir süreç olacağını düşünüyorum ' şeklinde konuştu.
28 Kasım 2013 Perşembe günü yayınlandı