İmam Hatipliler Kuran'ın Seçmeli Ders Olmasına Çok Sevindi

Yeni eğitim sisteminde Kuran'ı Kerim'in ve Peygamberimizin hayatının orta öğretimde seçmeli ders olarak verilecek olması İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği üyelerini memnun etti. Dernek Başkanı Hüseyin Korkut, ' Bu bizim arzu ettiğimiz bir gelişmeydi ' dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi İmam Hatip Liseleri Milliyetçi Hareket Partisi Hüseyin Korkut 


4+4+4 yeni eğitim sistemi tasarısında Kuran - ı Kerim ve peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatının seçmeli ders olarak yer alması imam hatipleri memnun etti. Aynı zamanda İmam Hatip Liselerinin orta öğretiminin de yeniden faaliyete geçirilmesi yönünden verilen önerge ayrıca bir memnuniyet kaynağı oldu.

Millet iradesinin gerçekleştiğini belirten İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Hüseyin Korkut, ' Milletin iradesine yaslanmış Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), milletin talep ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde karar verdi. Öteden beri talep ve arzu edilen, istenen düzenlemeyi yani Kuran - ı Kerim'i ve peygamberimizin hayatını orta öğretim sistemimizde seçmeli ders olarak okutulması ile ilgili düzenlemeyi teklif olarak meclise gelmiş bulunmaktadır. Bu bizim için memnuniyet verici bir gelişmedir ' dedi.

Yeni sistemin ve içeriğinin eğitim sistemine ciddi bir zenginlik katacağını belirten Korkut, ' Bu düzenleme olumlu gelişmelere sebep olacak bir düzenlemedir. Destek veren Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti grubuna teşekkür ederiz. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) bu yasa teklifine karşı çıkacaklarını sanmıyorum. Daha öncede siyasi partilere bu yöndeki taleplerimizi iletmiştik. Onlarda bunu desteklediklerini söylemişlerdi. Ayrıca biz yine CHP Genel Başkanı'nı ziyaret ettiğimizde kuranı kerimin öğrenimin önemli olduğunu, öğretime ve imam hatiplere karşı olmayacağını ifade etmişti. Bu önemli bir gelişme önemli bir zenginliktir. Bundan son derece memnunuz ' diye konuştu.
30 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı