Bahçeşehir Koleji'nde Mezuniyet Coşkusu

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi ve Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileri 2013-2014 öğretim yılını düzenlenen mezuniyet töreniyle noktaladı.Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Anadolu Lisesi Kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız, Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Anadolu Lisesi Müdürü Nilüfer Özsoy, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Bahçeşehir Teknoloji Anadolu Lisesi Mezuniyet Mezuniyet Töreni 


Düzenlenen törende, düşüncelerini dile getiren Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, Bahçeşehir Kolejinin 20.yılında Fen ve Teknoloji ve Anadolu Liseleri ' nin Mezuniyet Töreni ' ni kutlarken özellikle birkaç rakam vermek istediğini belirterek; ' ' Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Türkiye ' nin en büyük sosyal sorumluluk projesidir .Bugün okulumuzdan 24 öğrencimiz mezun oluyor. Bu öğrenciler Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi ' ne 500 tam puanla, yani Türkiye ' nin en yüksek puanıyla yerleştiler ve dünyanın sayılı üniversitelerinden kabullerini almış durumdalar. Anadolu Lisesi ' nden de 70 civarında öğrencimiz ile birlikte toplamda 100 öğrencimizi mezun ediyoruz. Geçen sene üniversiteye yerleşme başarıları yüzde 100 ' dü, bu yıl da yüzde 100 olacak ' ' dedi.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız ise ' ' Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi olarak bu yıl dördüncü kez mezun veriyoruz ve gururluyuz. Bahçeşehir Koleji olarak farklı bir okuluz. Çünkü son 8 yıldır bu ülkede çok farklı işler yaptık. Her şeyin ötesinde öğrencilerimizi çok yönlü olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Çünkü biz ileride teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten bir ülke olmak istiyoruz ' ' ifadelerine yer verdi.

Bahçeşehir Kolejinin 20. Yılında Anadolu Lisesi olarak 17. mezunlarını verdiklerini ifade eden Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Nilüfer Özsoy, ' ' Oldukça mutlu ve gururluyuz. Mezun olan öğrencilerimizle hazırlık sınıfı süreci ile beraber 5 yıldır birlikteyiz. Bu süreçte onların Robotik ve TÜBİTAK gibi çok alanda başarılarına şahit olduk ve şimdi de üniversite sınavındaki başarılarına şahit olacağız ' ' diye konuştu.

Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi ' nden birincilikle mezun olan Sümeyye Nur Erek ileride doktor olup, tıp alanında çeşitli araştırmalar yapmak istediğini söyledi. Erek, ' ' Okulum bu doğrultuda beni yurt dışına yönlendirme konusunda çok yardımcı oldu. Kariyerimdeki yükselişime yurt dışında devam etmek istiyorum. Bu yüzden okuluma teşekkür ediyorum ' ' ifadelerini kullandı.

5 yıldır bu okulda okuduğunu ve hedefinin iyi bir endüstri mühendisi, iyi bir yönetici olmak olduğunu dile getiren Bahçeşehir Kolejleri Fen ve Teknoloji Lisesi ' nden birincilikle mezun olan Zeynep Bayram ise ' ' Okulum bana tüm bunları başarabilmek için gerekli olan bilgiyi kattı. Bu okul bana nasıl bir yönetici, nasıl bir lider olunacağı gibi bilgiler ile birlikte nasıl iyi bir insan olunacağını öğretti. Aldığım eğitimle birlikte inanıyorum ki şu anda Türkiye ' de herhangi bir lisede okuyan yaşıtlarımdan bu konularda birkaç adım daha öndeyim ' ' dedi.

Mezun olan öğrenciler, diplomalarını öğretmenlerinin elinden alırken aileleri de kendilerine eşlik etti. Türenin sonunda ise Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, dereceyle mezun olan öğrenciler ve öğretmenleri ile birlikte mezuniyet pastası kestiler.
25 Haziran 2014 Çarşamba günü yayınlandı