2012 SBS Tercihi Yaparken Uyulması Kereken Kurallar

SBS Tercihi Yaparken Uyulması Kereken Kurallar... SBS soru ve cevapları açıklandı. SBS soruları ve cevap anahtarlarına beyazgazete.com ' dan ulaşabilirsiniz. SBS Sınav sonuçları 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanacak. SBS soru ve cevaplarını kontrol eden öğrenciler SBS puan hesaplama işlemlerini yapabilir. SBS sınavı saat 12:30 itibariyle sona erdi. İşte 2013 SBS sınavıyla ilgili detaylar....
Sbs Başvurusu Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı Öğrenciler Seviye Belirleme Sınavı Sbs Yerleştirme Sonuçları 


A KİTAPÇIĞI SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN


B KİTAPÇIĞI SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN

GÖRME ENGELLİ KİTAPÇIĞI SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN

1 milyondan fazla 8. sınıf öğrencisinin girdiği seviye belirleme sınavı sona erdi. Sınavda 100 soru soruldu ve 120 dakika süre verildi. Sınav, 839'ü yurt içi, 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde, 60 bin sınav salonunda 180 bin sınav görevlisiyle yapıldı. Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo, bilgisayar özelliği taşıyan cihazlar ve ek özellikleri olan saatle bulunmaksızın alındı.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı, sınavda uyulacak kuralları hatırlattı, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kağıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıttı. Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye, 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre tanındı. Özel eğitime ihtiyacı olan 2 bin 284 öğrenciye, engel durumlarına göre ek süre verildi.

Sınav esnasında kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespiti halinde kopya çeken öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca sınavdan sonra cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında bilgisayar sistemi aracılığıyla ikili veya toplu kopya taraması gerçekleştirildi.

Öğrenciler ve veliler, okullardan ve'meb.gov.tr'adresinden sınav kitapçıkları ile sorularla cevap anahtarına ulaşılabilecek. Yerleştirme sonuçları 12 Temmuz'da ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar,'meb.gov.tr'ile'oges.meb.gov.tr'adreslerinde yayımlanacak. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PYBS) başvuran ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ayrı bir sınava girmeyecek. Bu öğrencilerin PYBS sonuçları, SBS'ye göre hesaplanacak.

8 Haziran 2013 Cumartesi günü yayınlandı