Yemen’de İntihar Saldırısı

Yemen ' in başkenti Sana ' da bu sabah gerçekleştirilen intihar saldırısı sonucu en az 96 kişi öldü, 300 kişi yaralandı.Saldırının Kuzey ve Güney Yemen ' in birleşmesinin 22. yıldönümünü kutlamak için yarın yapılacak askeri törenin provası sırasında, askeri üniforma giymiş bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, olay yerinde bulunan Yemen Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ' nın yaralanmadığı ifade edildi. Görgü tanıkları yaralıların taksilerle hastanelere taşındığını belirtti.
El Kaide Genelkurmay Başkanı Cumhurbaşkanı Kuzey Güney Dizisi 


Ülkenin başkenti Sana ' daki Sebin Meydanı ' ndaki intihar saldırısının ardından iki canlı bombanın daha yakalanarak etkisiz hale getirildiği bildirildi.

El Kaide ' nin Arap Yarımadası ' ndaki yuvası olarak görülen Yemen, geçen sene Arap Baharı ' ndan etkilenmiş ve ülkenin Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh kendisine karşı düzenlenen büyük protesto gösterileri sonucunda koltuğunu yardımcısı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bırakmak zorunda kalmıştı. ABD insansız hava uçaklarının sık sık El Kaide ' ye saldırmak için ülkede operasyon düzenlediği biliniyor.
Kuzey Güney Dizisi Hakkında
Başrollerinde; Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel’in oynadıkları, Mustafa Avkıran, Semra Dinçer, Rıza Kocaoğlu, Bade İşçil, Turgay Kantürk, Çağdaş Onur Öztürk, Hazar Ergüçlü, Gökşen Ateş ve Zerrin Tekindor ve Ünal Silver’in de önemli rollerini üstlendikleri Senaryosunu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu’nun kaleme aldıkları, yapımını Ay Yapım’ın, yapımcılığını Kerem Çatay’ın üstlendiği dizinin ilk bölümünün konusu şöyle; Kuzey ve Güney, pusu...
devamı
21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı