Suriyeli Çocuklar 23 Nisan İçin Özel Uçakla İzmir’e Gitti

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Türkiye ' de ki kamplarda yaşayan Suriyeli 110 çocuk Gaziantep ' ten 23 Nisan kutlamalarına katılmak üzere özel uçakla İzmir ' e gönderildi.
Türk Telekom 23 Nisan Çocuk Şenliği Uluslararası Türk Hava Yolları Başbakanlık 


Hatay, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Gaziantep ' te bulunan çadır kentler ve konteynır kentlerde seçilen çocuklar 23 Nisan coşkusunu yaşayacak. Çocukların kutlamalara katılabilmesi için harekete geçen AFAD her kamptan seçtiği çocukları Gaziantep ' e getirdi. Yaklaşık 110 Suriyeli çocuk tercümanlar ve öğretmenleri eşliğinde İzmir ' e gitmek üzere akşam saatlerinde Gaziantep Havalimanı ' na getirildi. Kendileri için gelen Türk Hava Yolları ' nın özel uçağına binen Suriyeli çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. Suriyeli çocuklar ve beraberindekilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından uçak İzmir ' e gitmek üzere havalandı.

Konuyla ilgili bilgi veren, AFAD Gaziantep Müdürü Sinan Atakan, “Başbakanlık AFAD ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ' nün işbirliğinde, Türk Telekom ' un destekleri ile 35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliklerine 8 ilimizde bulunan 17 barınma merkezinden çocukların da katılımı sağlanacaktır. İzmir ' de, 15 - 23 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklere, 53 ülke çocuklarının yanı sıra Suriyeli çocuklar da katılarak, açılış yürüyüşü, çeşitli gösteriler, konserler, piknik ve folklor gibi tüm aktivitelerde yer alacaklardır. Suriyeli çocuklar, mihmandarlarımızın eşliğinde ilk defa böylesine bir etkinlik için 10 günlüğüne kamplardan çıkacaklardır. Etkinlikler için, 8 ilimizde bulunan 17 kamptan belirlenen 9-12 yaş arasındaki 68 ' i kız, 68 ' i de erkek olmak üzere toplam 136 çocuk ile mihmandarları dahil olmak üzere 162 kişiyi şimdi yolcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı