Rusya, Suriye’deki Vatandaşlarını Tahliyeye Başladı

Suriye ' ye birkaç gün içinde düzenlenmesi beklenen operasyon öncesinde Rusya bu ülkedeki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı.Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ' na ait yardım malzemesi taşıyan askeri bir uçağın dün Lazkiye havalimanına iniş yaptığı, Rusya ' ya dönerken Rus ve Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT) vatandaşlarını beraberinde götürdüğü bildirildi. Ülkeye gelişinde çoğunluğu konserve ve şekerden oluşan 20 tonluk yardım malzemesini getiren Ilyushin-76 tipi uçağın Rusya ' ya dönüşünde ' Suriye ' den ayrılmayı isteyen 75 ' i Rus olmak üzere 89 kişiyi beraberinde götürdüğü belirtildi.
Suriye Moskova Rusya 


Çoğunlukla kadın ve çocukların bulunduğu uçağın Moskova ' ya güvenli bir şekilde iniş yaptığı ifade edilirken, uçağın Suriye ' den ayrılması sonrasında, geri kalan insanların alınması için bir başka uçağın daha Moskova ' dan Lazkiye ' ye gönderildiği ve toplamda 100 ' ü Rus olmak üzere 180 kişinin Rusya ' ya götürüldüğü kaydedildi.

Haziran ayında askeri personelinin tamamını Suriye ' den çeken Rusya ' nın Suriye ' de halen 30 bin civarında vatandaşı olduğu biliniyor.
28 Ağustos 2013 Çarşamba günü yayınlandı