Rusya’da Bebekler Emekleyerek Yarıştı

Rusya ' nın başkenti Moskova ' da düzenlenen bebeklerin emekleme yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
Moskova Rusya 


Moskova ' nın Sokolniki Kongre Fuar Merkezi ' nde 18-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen WAN Expo Hamile Kadınlar ve Bebekler Festivali çerçevesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen emekleme yarışması Moskovalılara neşeli anlar yaşattı. Alkışlar altında yarış pistine çıkan 6–9 aylık bebekler, 10 metrelik yarış alanını en hızlı şekilde emeklemek için birbirleriyle yarıştı.
Toplam 40 bebeğin katılımıyla düzenlenen yarışmaya velilerin bebeklerinin daha hızlı emeklemesi için başvurdukları ilginç yöntemler damgasını vurdu. Veliler bebeklerine süt şişesi, renkli balon, televizyon kumandası, oyuncak, cep telefonu ve başka eşyaları gösterirken, cazibeye kapılan miniklerin hızlıca emeklemeye başlaması gözlerden kaçmadı. İki dakikalık yarışma süresinde bazı bebeklerin emekleme yerine halıda uzanmayı tercih etmesi, bazılarının kendi yarış pistini terk ederek diğer pistlerdeki oyuncaklara doğru emeklemesi ve bir babanın ise bizzat emekleyerek bebeğe emeklemeyi göstermesi komik görüntülere sahne oldu.

Yarışmada kız kategorisinde 27 saniye ile birinci olan Margarita ' nın annesi Olga Jadova, İHA ' ya yaptığı açıklamada “Biz doğru besleniyoruz. Bugünkü yarışmayı kazanmamızın başlıca sebebi de budur. Tüm annelere bebeklerini anne sütü ile beslemelerini ve onlarla çok konuşmalarını tavsiye ederim. Bunu yaparlarla başarı kendiliğinden gelecek” şeklinde konuşurken, erkekler arasında 25 saniye ile birinci olan Georgiy ' nin annesi Svetlana Demidova ise “Bu yarışmaya bir aydan fazla bir süredir evde hazırlanıyorduk. Aile olarak spor yapıyoruz. Bugün bebeğimiz hayatındaki ilk yarışmayı kazandı. Umarım bundan sonra da başarılarının devamı gelir” dedi.

Yarışma sonra tüm bebekler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
20 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı